POLEMİK

Erdoğan'dan Fransız gazeteciye ayar! FETÖ ağzıyla konuşuyorsun

Fransız muhabirin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorduğu soru üzerine Elysee Sarayı'nda gerilim yaşandı.

Erdoğan'dan Fransız gazeteciye ayar! FETÖ ağzıyla konuşuyorsun

Fransa'nın başkenti Paris'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız mevkidaşı Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Elysee Sarayı’nda resmi törenle karşılandı. İkili basın toplantısı düzenledi. Bir Fransız muhabirin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorduğu soru üzerine Elysee Sarayı'nda gerilim yaşandı.

Macron, Türkiye ile Fransa arasında ortak çıkarlar olduğunu söylerken ikili ilişkilerin masaya yatırıldığını söyledi. Macron, “Demokrasiler terörizmle savaşmalı fakat kanunun üstünlüğüne saygı duymalı” dedi ve birçok farklı konuyu gündeme getirdiğini ifade etti.

İki liderin açıklamalarından sonra basın mensuplarıyla soru cevap yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulan soru ise salonda gerilime sebep oldu.

'Gazete köşelerinden terör bahçelerini suluyorlar'

Fransız gazetecinin MİT TIR'larıyla ilgili sorusuna, Erdoğan çok sert yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ ağzıyla konuşuyorsun. O operasyonları yapanlar FETÖ'nün savcılarıydı ve onlar şimdi hapiste. İstihbarat teşkilatlarının bu tür operasyonlara yönelik yetkileri hakları vardır. Sen bana bu soruyu böyle soruyorsun da ABD'nin Suriye'ye gönderdiği 4 bin tır silahı niye sormuyorsun? FETÖ ağzıyla konuşmamayı öğrenin.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti.

Sayın Cumhurbaşkanı (Macron) bana bazı isimler verdi. Ben Adalet Bakanlığımızdan onlarla ilgili bilgileri temin ederek kendilerine göndereceğim fakat şunu bilmelerini isterim. Terör kendi kendine oluşmuyor, terörün ve teröristin bahçıvanları vardır. Bu bahçıvanlar işte o 'düşünce adamıdır' diye bakılanlardır. Onlar, gazetelerin köşelerinden orayı sularlar, oranın bahçıvanı, fikir babaları, düşünce babaları olarak işte onları yetiştirirler ve bir gün gelir bakarsınız ki bu insanlar karşınıza terörist olarak çıkarlar. Biz bunun bedelini 35 bini aşkın şehit vererek ödedik. Temenni ederim ki Fransa böyle bir bedeli ödemez.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar