GÜNDEM

Erdoğan'dan Amerikalı gazeteci Judy Woodruff'a terör dersi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PBS kanalı yapımcısı Judy Woodruff'a röportaj verirken ünlü gazeteciye ders gibi bir yanıt erdi..

Erdoğan'dan Amerikalı gazeteci Judy Woodruff'a  terör dersi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan PBS kanalına mülakat verdi..

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere ABD'nin New York kentinde bulunan Erdoğan, PBS kanalında yayınlanan "News Hour" programının yapımcısı Judy Woodruff'a mülakat verdi. 


Türk-Amerikan ilişkilerinin tarihinin çok eskiye dayandığını belirten Erdoğan, bu ilişkilerin uzun süre stratejik ortaklı çerçevesi içinde yürütüldüğünü söyledi. 
ABD yönetiminin, kendisinin korumalarına silah satılmasını engelleyen son kararına ilişkin yorumu sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bununla ilgili resmi gelişmelere bakılmasını isteyerek, "21 Eylül'de Başkan Trump ile görüşmemizde bu konuyu gündeme getireceğim." ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin YPG'ye verdiği silahlarla ilgili "Bu silahların seri numaralarını aldık, DEAŞ'la mücadele bitince bunları geri alacağız." diye bir açıklama yaptığını ancak daha önce benzeri uygulamalarda işlerin bu şekilde yürümediğini gördüklerini kaydetti. 

"Önce teröriste terörist deyin" 

Judy Woodruff'ın Türkiye'de 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminden sonraki süreçle ilgili sorusuna ise Erdoğan şöyle yanıt verdi:

"Öncelikle siz teröriste neden terörist demiyorsunuz, bunu merak ediyorum. Önce teröriste terörist deyin. İkinci olarak, ülkemizde hükümeti devirmeye yönelik süreçlerin içerisinde yer alan birçok birey, hukuk çerçevesi içerisinde yargılanıyor çünkü bu kişiler emniyetin, ordunun içine sızmışlardı. Ordunun üniformasını giyiyorlardı ancak zihinlerinde kendi terörist ajandaları vardı. Polise ve bakanlıklara sızmışlardı. Bunların arasında pek çok üst düzeye gelmiş isim vardı. Tüm bu kişiler yargının elindedir ve kararı yargı verecektir." 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar