GÜNDEM

Erdoğan'dan Alman muhabire zor soru!

Başbakan Erdoğan tutuklu gazetecileri soran Alman gazeteciye İngiltere'de tutuklanan 5 gazeteciyi ve İRA'yı örnek verdi.

Erdoğan'dan Alman muhabire zor soru!
GAZETECİLER.COM - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Alman Şansölye Angela Merkel, Erdoğan'la ortak bir basın toplantısına katıldı. İkili, görüşme sonrası yapılan toplantıda, Alman muhabirlerin tutuklu gazeteciler ve yeni açılım sürecine yönelik sorularını yanıtladı.

TUTUKLU GAZETECİLER SORUSUNA ERDOĞAN'DAN İNGİLTERE CEVABI

Basın toplantısında Merkel tutuklu gazetecileri hatırlattı. Ardından bir Alman gazeteci de, Türkiye'deki tutukluluk sürelerini ve tutuklu gazetecileri sordu.

Başbakan Erdoğan ise Alman gazeteciye İngiltere'de tutuklanan 5 gazeteciyi ve İRA'yı örnek verdi. Erdoğan şunları söyledi:

ACABA BU KONUYLA DA İLGİLENİYOR MUSUNUZ?

"Türkiye'de tutuklu gazetecilerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ya darbeye teşebbüstür ya kaçak silah bulundurmaktır veya terör örgütü ile ilişki içinde olmaktır. Bunların genelinin durumu budur. Yasama yürütme ve yargının görevi ayrı. Nasıl ki Almanya'da yargı kararlarına saygı duyuluyorsa bizim de yargı kararlarımıza saygı duyun. İngiltere'de 6 gazeteci tutuklandı. 50'yi aşkın gazeteci gözaltında. Acaba bu konuyla da ilgileniyor musunuz? Bu gazetecilerin İRA'yla bir ilgisi var mı araştırmanızı rica ediyorum."

ÇOK OKUNANLAR