GÜNDEM

Erdoğan Olcayto vefat etti

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi Erdoğan Olcayto vefat etti.

Erdoğan Olcayto vefat etti
GAZETECİLER.COM - Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi Erdoğan Olcayto vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi Erdoğan Olcayto, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Olcayto'nun cenazesi 4 Ekim 2012 (bugün) öğle namazının ardından Zincirlikuyu Camiinden alınarak Kilyos Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ERDOĞAN OLCAYTO KİMDİR?

Saint Joseph Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. Mesleğe 1956 yılında Anadolu Ajansı'nda muhabir olarak başladı. Bu görevinden sonra Almanya'ya gitti. Almanya'da çalışan Türk işçileri için gazete çıkarmaya yönelik bir proje hazırladı ve Alman Basın Yayın Genel Müdürlüğü tarafından 1963 yılında hazırladığı projeyi hayata geçirmekle görevlendirdi. Yedi yıl boyunca bu gazetede yazı işleri müdürlüğü yaptı. 1965-71 döneminde Anadolu Ajansı Almanya temsilciliği yaptı. Anadolu Ajansı tarafından 1972 yılında İstanbul'a çağrıldı ve AA İstanbul Bölge Müdürü olarak görevlendirildi. Bu görevi bir yıl sürdürdükten sonra 1974 yılında tekrar Almanya'ya döndü. 1979'a kadar Tercüman Gazetesi'nin Almanya temsilciliğini yaptı. 1979'da Almanya'daki Türk işçileri için haftalık Anadolu Gazetesi'ni çıkarmaya başladı. Anadolu Gazetesi 1982'ye kadar devam etti. 1983-87 yılları arasında Hürriyet Gazetesi'nin Bonn temsilciliğini yaptı. 1987'de aylık Almanca ekonomi gazetesi Türkei-Kurier'i çıkarmaya başladı. 1992 yılında bu gazeteyi İstanbul'a taşıdı.

Erdoğan Olcayto aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti "Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü" ve İstanbul Gazeteciler Derneği'nin "Altın Hizmet Ödülü"ne sahip bulunuyor. 2009 yılı ortalarında EuroTurk Group'a devredilen Türkei-Kurier Gazetesi daha sonra ise yayın hayatına veda etti.

ÇOK OKUNANLAR