GÜNDEM

Erdem Gül'e İstiklal Marşı tepkisi

Kılıçdaroğlu'nun Adalar'da Ermeni aday yerine gazeteci Erdem Gül'ü aday göstermesi, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını da ezbere bilen Ermenileri kızdırdı.

Erdem Gül'e İstiklal Marşı tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Adalar adayı Erdem Gül, dün İstiklal Marşı'nı okumamasıyla haber oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da olduğu toplantıda İstiklal Marşı'nı okumayan Erdem Gül'e, tepki yağdı.

O tepkiyi gösterenlerden biri de Ermeni asıllı CHP'li Arlet Natali Avazyan oldu.

erdem gül

CHP Adalar'da, Ermeni asıllı Nurhan Çetinkaya'yı aday göstermeyi düşünüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu'nun isteğiyle, Erdem Gül aday gösterildi.

"KİM ATATÜRKÇÜ"
Bu duruma da tepki gösteren Avazyan, Nurhan Çetinkaya'ya ait bir videoyu paylaştı. Videoda Nurhan Çetinkaya, Andımız'ı okuyor. Avazyan paylaşımında, "Bir önceki videoda devrimciliğiyle övündüğünüz Bay Erdem vardı. Bu videoda da ötekileştirdiğiniz bir Ermeni'yi görüyorsunuz. Şimdi size soruyorum. Kim Atatürkçü? Kim vatansever?" ifadesini kullandı.

ERDEM GÜL'DEN AÇIKLAMA: "İNSAN BAZEN COŞKUN İLE SÖYLEMEK BAZEN DE İÇİNDE DUYMAK İSTER"

Öte yandan görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Erdem Gül de Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Gül paylaşımında, “Yalancılar, kutsal değerlerimizi seçim malzemesi yapanlar, bizi kandırmaya çalışanlar emellerine ulaşamayacak. Bütün memleket, İstanbul ve Adalar kazanacak. Yalan kaybedecek” ifadelerini kullandı.

erdem gül

Erdem Gül, bir soru üzerine "İstiklal Marşı okumam üzerinden çıkarılmaya çalışılan polemikleri hayret ve şaşkınlıkla izliyorum. İnsan bazen coşku ile söylemek bazen de içinde duymak ister. Nasıl ki namazlarda Fatiha ve sureler bazen sesli bazen de içimizden okunuyorsa. İstiklal Marşımız milletimizin kutsallarından biridir. Kutsallar üzerinden polemik çıkarılmasını ve bundan siyasi fayda umulmasını üzüntüyle karşılıyorum. Bu nedenle kutsallar üzerinden yapılacak hiçbir polemiğe tenezzül etmeyeceğim. Milletimizin kutsallarına saygı duyan tüm vatandaşlarımıza, tüm kardeşlerime saygıyla arz ederim" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar