GÜNDEM

Erdal Şafak bakanı kızdıran manşetini nasıl savundu?

Sabah Genel Yayın Yönetmeni dün gazetesinin manşetindeki "komşu yalvardı vanaları açtık" başlığını bakın nasıl savundu...

Erdal Şafak bakanı kızdıran manşetini nasıl savundu?
GAZETECİLER.COM - Sabah Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, dün attığı ve sadece okurlardan değil Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan da gelen eleştiri üzerine manşetini bakın nasıl savundu...

Şafak, okurların ve Bakan Taner Yılmaz'ın eleştirdiği "Komşu yalvardı, vanaları açtık" manşeti için Sabah'tan Mektup'ta şunları yazdı:

Deneme"Sabah'ın dünkü manşeti "Komşu yalvardı, vanaları açtık"a birkaç okurumuzdan tepki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan da eleştiri geldi.

O manşeti atarken Yunanistan'ı, Yunan halkını rencide etmek asla aklımın ucundan geçmedi. Sadece Komşu'nun içinde bulunduğu çaresizliği vurgulamayı amaçladım.

Yunan dostları rencide etmek nasıl aklımın ucundan geçebilir ki?
Ben ki, şoven çevrelerin öfke, hatta küfür dolusuna tutulacağımı bile bile "Komşu'nun çığlığı" yazısını kaleme almış ve Türk halkını yardıma çağırmış biriyim.

Ben ki, o şoven çevrelerden gelen bazıları küfürlü tepkiler üstüne, "Şaştım kaldım" başlıklı yazıyla Türk halkının vicdanına seslenmiş biriyim.

Ben ki, önümüzdeki günlerde Komşu'nun trajedisine daha çok yer vermeye kararlı biriyim.

O manşetle vicdanları harekete geçirdiysem, kendimi amacıma ulaşmış sayacağım."

ÇOK OKUNANLAR