POLEMİK

Enis Berberoğlu'ndan Soner Yalçın'a: Gazeteci olmadığı için bilmiyor, uyarıyorum

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Soner Yalçın’ın kendisine yönelik açılmış olan davada “açık ya da gizli tanık” olması çağrısında bulundu.

Enis Berberoğlu'ndan Soner Yalçın'a: Gazeteci olmadığı için bilmiyor, uyarıyorum
Gazeteci Soner Yalçın'ın "Hürriyet imamı" başlığıyla yazdığı yazıdaki iddialara CHP İstanbul Milletvekili ve Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'ndan yanıt geldi.

Yalçın'a, "Korkma kaçma; tanıklığa gel" diye seslenen Berberoğlu, yazıdaki iddiaları "yalan ve dedikodu" olarak nitelendirdi.

Enis Berberoğlu, Sözcü'ye yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Minik Kuş, Soner Yalçın bugün yine âdeti üzerine köşesini yığma beton gibi döşemiş, sanki sayfaya kaçak kat çıkmış. Bu kadar çok yalanı, yanlışı, dedikoduyu alt alta sıralamaktan maksadı ne?

Çünkü dünkü köşe kamuflajlı ihbar mektubundan birkaç saat sonra 22.Ağır Ceza'da 18 yıl hapis istemiyle dava açıldı, hayırdır ona yetmedi mi?

Savcı ve hâkimle senkron hareketlerde tam puan aldı, kolay mı, daha ne istiyor? Gazeteci olmadığı için bilmiyor, uyarıyorum, köşe muhabirliği ile buraya kadar Minik Kuş Soner Yalçın. Bundan sonrası savcının, hâkimin işi. Madem ki safını seçtin, çok hevesliysen gelir açık veya gizli tanıklık yaparsın.

Can Dündar'ı karıştırdığın yazıda, bana kinin gözünü kararttı. Stajyer muhabirin düşmeyeceği hataya düştün. Can Dündar'ı beni ihbar etmiş gibi gösterdin. Ben seni ciddiye aldığım için değil Can adına itiraz ettim. Can seni yalanladı, hâlâ utanmadan "zaten herkes biliyor" mazeretine sığınıyorsun. Üstelik yüzün kızarmadan "Dündar'ı neden savunmuyorsun?" diye soruyorsun. Bir kez bile mahkemesine uğramadığın, eylemlerine katılmadığın, Can için bir-iki ukalalık dışında kalem oynatmadığın için cehaletine ve kötü niyetine veriyorum.

Can Dündar ve Erdem Gül'ü on binlerce demokrat gibi ben de gönülden savundum. Aylar önce Dündar'ı ve haberinin sorumluluğunu, siyasetçi ve eski bir haberci sıfatıyla sahiplendiğim, her gazetede, TV'de yayımlandı. Ama herhalde her zamanki gibi fazla üfleyip yazmaktan okumaya zamanın kalmamış. Muhtemelen bir aya kadar Can Dündar ve Erdem Gül ile birlikte yargılanmaya başlayacağız.

Soner Yalçın, havuz medyası ve şerikleri ile tek tek uğraşacak vaktim ve hevesim yok. Sefer görev emirleri dün çıktı. 22 Ağır Ceza'ya bekleriz. Kalabalık olur, sıra bana gelmez diye Soner Yalçın gibi panik yapmasınlar. Salonumuz geniş, yerimiz ferah, hepsi içlerindeki çamuru dökebilir. Ama oraya gelip konuşmayanı artık dinlemeyeceğim, muhatap almayacağım."

Soner Yalçın'dan bomba Enis Berberoğlu iddiası: Cemaatin CHP imamı

ÇOK OKUNANLAR