MEDYA KÖŞESİ

Engin Ardıç'tan Kemalistlere ağır hakaret

Sabah yazarı Engin Ardıç kendi üslubuyla Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu'nun Emre Aköz'ü eleştiren yazısına yanıt verdi.

Engin Ardıç'tan Kemalistlere ağır hakaret

GAZETECİLER.COM - Özgür Mumcu Radikal'deki köşesinde babasının hakkında yazan bazı gazetecileri boş konuşmak ile suçlamış ve Emre Aköz'e sert bir dille eleştiriler getirmişti. 

Emre Aköz değil ama başka bir Sabah yazarı, Engin Ardıç, kendine has üslubu ile Özgür Mumcu'ya cevap verdi. Uğur Mumcu'nun da içinde olduğunu söylediği Sol Kemalistler'in bazılarının ahmak, bazılarının domuz, bazılarının ise korkak olduğunu yazdı.

Mumcu'nun ölüm yıldönümünde yerleşik ezberleri sarsan bir yazı yazdığını söylediği Emre Aköz'ün saygıda en ufak bir kusur etmeden, elbette şehit olmakla birlikte Mumcu'nun bir "demokrasi şehidi" sayılamayacağını yazdığını ileri süren Ardıç, şöyle devam etti:

OĞLUM HEMLET! BABANGİLİ VURAN EMİCEN!

"Uğur Mumcu'nun oğlu Özgür Mumcu buna çok kızdı. Sert bir tepki gösterdi.
Oysa babasını "faşistlerin öldürdüğünü duysa şaşmayacağını" söylemiş olan da gene kendisiydi.

Lafı daha fazla döndürüp dolaştırmadan sadede gelelim:

Mumcu cinayeti, "sağ Kemalistler ile sol Kemalistler arası bir hesaplaşmadır"... Son tahlilde bu bir fraksiyon çatışması sayılabilir, tıpkı 1971 yılının "9 Mart ekibi-12 Mart ekibi" çatışması gibi... Hem gülünç hem de acıklı bir kavgadır bu. Faturası da halka ödetilmiştir.

Dürüst, namuslu, ünlü, etkili ve seçkin bir sol Kemalist, bazı sağ Kemalistler'in çevirdiği karanlık işleri açığa çıkarmaya çalıştığı için öldürülmüştür.

SOL KEMALİSTLER AHMAK, DOMUZ YA DA KORKAK

(...) Sol Kemalistler'in bazıları bu gerçekleri göremeyecek kadar ahmak, bazıları da görüp de söylemeyecek kadar domuz. Ya da korkak. İsterseniz lafımı şöyle de düzeltebilirim:

Bir Kemalist, "Enveristler" tarafından öldürülmüştür. Mumcu cinayeti budur.
Haklı olarak kızan, ama öfkesini yanlış yere yönelten şehit evladı Özgür Mumcu şu anda 34 yaşında.

Biraz daha büyüyünce Güldal Hanım'a da "anneciğim, ne işin var senin o partide" diye sorabilecek kadar akıllı ve dürüst bir genç adam gibi görünüyor.
Kızdığı kişilerin "artık Mumcular öldürülemesin" diye uğraştıklarını bilmelidir. Bunu göremezse, hayatı boyunca "hay Allah, babamı kim niçin öldürdü acaba" diye merak etmekle ömür tüketir.

Ardıç'ın Hamlet göndermeli yazısının tamamını okuyabilrisiniz.

ÇOK OKUNANLAR