GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Engin Ardıç

Sabah

Engin Ardıç

Sabah gazetesinin yazarlarından Engin Ardıç, Yumurta Kapıdadır isimli son köşe yazısında, bizi basındaki sansür tartışmalarının geçmişine götürmeyi başardı.

Köşe yazısının çok vurucu bir cümleyle başladığını itiraf edelim:

'Büyük Türk büyüğü Oktay Ekşi Beyefendi Hazretleri, doksanlı yıllarda "gazetelere sansür konulamaz ama televizyonlara konulmalıdır" demişti, gözümüzün içine baka baka...'

Oktay Ekşi, bugün CHP Milletvekili olsa da, bildiğiniz gibi milletvekilliğinden önce Basın Konseyi eski başkanı ve Hürriyet gazetesi'nin eski başyazarı olarak görev yapan bir gazeteciydi.

Basın Konseyi'nin başkanlığına kadar yükselmiş bir insanın, bir zamanlar sansürü savunmuş olması iddiası bile bugün hepimizin tüylerini diken diken edebiliyor.

Oktay Ekşi bu köşe yazısına nasıl cevap verir bilmiyoruz ama Engin Ardıç hatıralarına dayanan bu giriş cümlesiyle bile Türkiye'nin içinden geçtiği karanlık yılları hepimize yeniden hatırlatmış oldu.

Biz de sansüre karşı yaptığı uyarıların yer aldığı köşe yazısıyla, Engin Ardıç'ı Günün Köşe Yazarı olarak sayfalarımızın arasında görmek istedik.

ÇOK OKUNANLAR