DİZİ DÜNYASI

Endemol isyanı: "Sabahlara kadar çalıştık paramızı istiyoruz"

Dayan Yüreğim dizisi oyuncuları yapımcı şirket Endemol Shine'nin önünde "emek hırsızlığına hayır" eylemi yaptı... Ege Aydan, "Açız" diye isyan etti...

Endemol isyanı: "Sabahlara kadar çalıştık paramızı istiyoruz"

Fox TV'deki ömrü 13 hafta süren Dayan Yüreğim dizisinin oyuncuyarı ve set ekibi paralarını alamadıkları için yapımcı irket Endemol Shine'nin önünde eylem yaptı...

Başrol oyuncuları Ece Uslu ile Ege Aydan'ın da destek olduğu eylemde oyuncular, "Sabahlara kadar çalıştık, paramızı istiyoruz" deyip alkışlarla şirketi protesto etti.

EGE AYDAN: RESMEN AÇIZ

Dizinin başrol karakterlerinden Ege Aydan, mağduriyetlerinin büyük olduğunu söyleyerek adeta isyan etti. Aydan şöyle konuştu: “Bu noktaya kolay gelmedik. Sabahlara kadar çalışıyoruz. Bıçak kemiğe dayandı. Emeğimizi almak istiyoruz ama nedensiz şekilde bunu alamıyoruz. Resmen açız. Zaman zaman çeşitli haberler çıkıyor. Yüksek meblağlar aldığımız söyleniyor, bu durum bizi itibarsızlaştırıyor. Endemol Shine burada toplanmayalım diye herkesin hesabına birer bölüm parasını yatırdı. Eee! Alacağımız diğer bölümler ne olacak?” dedi.

İYİ NİYET GÖSTERGESİ YOK

Oyuncular çeşitli mali sorunlarla boğuştuklarını, tahsil edemedikleri kazançlarının KDV’lerinin sırtlarına yük olarak bindiğini ve şöyle devam etti: "Bir iyi niyet göstergesi, vadeye bölme çabası yok. Muhatap yok. Telefonlara cevap yok. Oyalama var. Sebepsiz yere toplantıların iptali söz konusu. Çok büyük bir ciddiyetsizlik var. Susturulmak istendiğimizi düşünüyoruz. Hukuksal yollara elbette başvuracağız ama sizlerin de gördüğü üzere şu an muhatabımız güvenlik görevlileri”….

Ücretini alan tek kişi olarak gösterilen Ece Uslu da eyleme katıldı ve eylemin videosunu da "Emek Hırsızlığına karşı Hakkı'mızı aramak için Endemoll Sine Nın önündeyiz !!!" diye paylaştı...

ENDEMOL SHİNE: GENEL MÜDÜR GÖKHAN TATARER'İ DE GÖNDERDİK

‘Dayan Yüreğim' dizisinin set ekibi ve oyuncularının kazan kaldırdıkları yapımcı şirket Endemol Shine Türkiye yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

Bir süredir Endemol Shine Group tarafından Endemol Shine Türkiye hakkında durum değerlendirmesi yapılmaktadır. Bu süreçte Endemol Shine Türkiye COO’su Hakan Eren ve Genel Müdürü Gökhan Tatarer ile yollar ayrılmıştır.

Her sektörde olabileceği gibi, değerlendirme sürecinde olan bir şirkette tüm işlemlerin ‘bir süreliğine’ askıya alınmış olması normal bir prosedürdür.

Endemol Shine Türkiye iş ortaklarının taleplerini karşılayabilmek için mümkün olan her türlü gayreti sarf etmektedir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar