RATİNG

En iyi rating yapan diziler hangi kanalda?

Ratingler ölçülmese de SBT verileri ve dizilerin önceki rating ortalamaları gösteriyor ki lider diziler şunlar;

En iyi rating yapan diziler hangi kanalda?
GAZETECİLER.COM - Habertürk yazarı Yavuz Semerci, dizilerin ratinglerini masaya yatırdı.
En çok rating alan dizi "Öyle bir Geçer Zaman ki" görünüyor.
Ratingi en iyi diziler ise Kanal D ve Show TV'de toplanıyor.

İşte dizilerin karnesi;

KANAL D ile başlayalım: "Fatmagül'ün Suçu Ne" dizisi geçen yıl başladığında 18 ortalama reytingle giderken, şu anda 15'ler seviyesine indi. Yani dizi yoruldu yorulmasına ama hâlâ bu rakam Türkiye'nin en yüksek reytinglerinden birisi olarak kayda geçiyor...

"Öyle Bir Geçer Zaman ki" gerçek bir fenomen sayılmalı. Hiç kimsenin beklemediği bir başarı grafiği çiziyor. Gösterildiği gece neredeyse her 4 açık televizyondan birisinde o var. 30 reytinglere kadar çıktı. Yorulmak bilmedi. Yeni sezonda yine 20 reytingle Türk halkının vazgeçilmezi durumunda.

KUZEY TEHLİKEDE

Arka Sokaklar'da bir düşüş gözükse de tekrar 10 reytinge çıkmış durumda. Kuzey Güney ise bekleneni verememiş görünüyor. 4 aylık geçmişinde üç defa 20 reytingleri gördü ve şu anda 6 reytinge saplanmış durumda. Eğer sıkı bir hamle yapamazsa geleceği pek parlak gözükmüyor.

Umutsuz Ev Kadınları dizisi ise beklentileri aşan bir reytingle devam ediyor. Son üç aylık ortalaması 10 reytingi gösteriyor ki, yapım maliyetleri açısından bakıldığında kanalına iyi para kazandıran dizilerden birisi.

SHOW TV'ye gelirsek...
Adını Feriha Koydum dizisi reytinglerini zaman içinde 8'lerden 10'lara çıkarmış durumda. Yönüne bakarsak bu dizinin ömrünün uzayacağı anlaşılıyor.

Pis Yedili
adlı dizi ise çok ucuz maliyetli olmasına rağmen sürpriz bir başarı elde etmiş görünüyor. Üç ay önce 4 seviyesindeki reytingini bugünlerde 7'lere çıkarmış. Dizi, önümüzdeki günlerde kendinden söz ettirmeye devam edecek gibi gözüküyor.

STAR'I MUHTEŞEM SIRTLIYOR

Star TV'ye dönüp baktığımızda durum şu: Bu kanalın Doğuş Grubu elinde nasıl bir başarı göstereceği merak konusu.

Muhteşem Yüzyıl
'ı büyük paralara transfer ettiler. Ancak bu dizinin de yorulduğu anlaşılıyor. Show'dayken daha ucuz maliyetli ve daha yüksek reytingle yoluna devam ediyordu. Show'dayken 20 reytinglerden 15 reytinglere gerilemişti.
Star'daki serüveni ise bir sıçramayı işaret etmiyor. Yine 15 reytinglerde ve kanalın bu dizinin aralarına aldığı reklamlardan maliyetini çıkardığından şüphe ediyorum.

Yine 1 Kadın 1 Erkek'in 4 reytingle daha ne kadar yoluna devam edeceğini kestirmek kolay olmasa gerek.

Büyük umutlar bağlanan Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi 5 ila 7 arasında dolaşıyor. İstenilen patlama gerçekleşmemişe benziyor.

Papatyam
dizisinden seyircilerin giderek uzaklaştığı anlaşılıyor. 7 reytinglerden 4'lere inmiş durumda...

İffet
ise tam oldu denilecekken tekrar beğeni düzeyi aşağılara indi. 4'lerle başladığı reyting mücadelesinde bir aralar 7'lere tırmansa da yine eski seviyesine gerilemiş görünüyor.

Firar'
ın ise bekleneni veremeyen diziler arasında olduğunu da hatırlatmalıyım...

ÇOK OKUNANLAR