GÜNÜN MUHABİRİ

Emir Ekşioğlu

boxer

Emir Ekşioğlu

Günün muhabirini seçerken bu kez ilginç bir ismi karşınıza çıkartıyoruz. Bu günlerde yayım hayatına dijital olarak dönen, Türkiye'nin en çok satan erkek dergisi Boxer'in yeni sahibi Emir Ekşioğlu'nu günün muhabiri ilan ettik.

Kendisi Türkiye'nin en genç medya patronu olduğu için mi? Tabii ki hayır.

Bu köşenin kriterleri belli, yaptığı haber ile ses getiren, ilgi çeken, kimsenin dikkat etmediği bir ayrıntıyı gözler önüne seren bir isim olmalı günün muhabiri seçilmek için...

Emir Ekşioğlu da öyle bir gazetecilik başarısına imza attı.

O gazetecilik başarısı ne mi?

Hemen anlatalım.

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminden sonra en çok konuşulan iddialardan biri de darbede ABD'nin payı, CIA'ın rolü oldu. Hatta "Gölge CIA" olarak adlandıran düşünce kuruluşu Stratfor darbe gecesi yayımladığı analiz ile çok tartışıldı.

Kimileri o analizi darbenin ardında CIA'in olduğunun kanıtı olarak yorumladı. Hatta, Stratfor'un darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkeden kaçtığı yolunda tweet attığı da ileri sürüldü. 

Yani Stratfor, darbenin odağındaki kurumlardan biriydi.

Aradan geçen iki aya rağmen, Türk medyasından kimse Stratfor ile iletişime geçmedi, iddiaları sormadı, siz ne diyorsunuz demedi. Belki dedi ama yanıt bulamadı.

Ama darbe girişiminden iki ay kadar sonra, bir Türk gazeteci Stratfor'dan bir yetkiliyle konuşmayı başardı.

Konuşan yetkili, kuruluşun Irak asıllı analisti Anisa Mehdi.Onunla konuşan gazeteci de "Erkek dergisi" Boxer'ın genç Genel Yayın Yönetmeni Emir Ekşioğlu.

Söyleşinin içeriği medyanın sevdiği kelimeler ile çok "bomba" değil. Zaten Anisa Mehdi de Stratfor'a yönelik suçlamaları yalanlıyor. Ama önemli olan herkesin gözü önünde bulunan haberin peşine Boxer dergisinin düşüp, konuyu sonuçlandırmış olması.

İşte bu yüzden de Boxer'ın genç Genel Yayın Yönetmeni Emir Ekşioğlu günün muhabiri oldu.

ÇOK OKUNANLAR