GÜNÜN MUHABİRİ

Emin Özgönül

Sözcü

Emin Özgönül

Ankara'nın deneyimli gazetecilerinden Emin Özgönül, Sözcü gazetesindeki haberiyle günün muhabiri olmayı haketti. Önce atlatma bir haber olarak yayımlandı haber, ardından jet hızında yalanlandı. Tüm bu haliyle de günün en çok konuşulan haberi olamayı haketti.

O haber ne mi? Hemen o haberi aktaralım:

Ankara'da siyaset kazanları fokur fokur kaynıyor. Bir yanda Başbakan'ın kim olacağı konusunda çeşitli görüşler ileri sürülürken, diğer yanda yeni kabinede yer alacak isimler konusunda tahminler yapılıyor. İş sadece bununla da kalmıyor.

Kabinedeki değişikliğin ekonomiye de yansıyıp yansımayacağı ve burada patronun kim olacağı sorusuna da yanıt aranıyor.

DİREKSİYONDA 10 YILDIR VAR

Yaklaşık 10 yıldır ekonominin direksiyonunda olan Devlet ve Maliye Bakanlığı da yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Davutoğlu hükümeti sonrası kurulacak yeni kabinede görev almak yerine, ailesine daha çok zaman ayırmayı ve dinlenmeyi planlıyor.

Ankara'da sıra dışı bir pazar günü geçiren Şimşek, Panora AVM'de 2.5 yaşındaki ikiz kızları Azra, Sare ve 10 aylık oğlu Emre ile dolaştı, dondurma yedi, vitrinlere baktı, bir kafede oturup çay içti. İki korumasının uzaktan takip ettiği Şimşek, AVM'nin sinema salonu girişinde film afişlerine bakarken, Sözcü'den Emin Özgönül'ün sorularını da yanıtladı.

TERCİHİ ‘DİNLENMEK'

Şimşek, “Yeni kabinede görev almayı düşünmüyor musunuz?'' sorusuna “Kendime vakit ayırmayı, çocuklarla olmayı özledim. Her şeyin hayırlısı olsun'' diyerek, “veda sinyali'' verdi. Başbakan Yardımcısı Şimşek geçen haftaki Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) kokteylinde de, “Tenis oynamayı, arabamı kendim kullanmayı, ailem ve çocuklarla daha çok ilgilenmeyi özledim. Ama görev verilirse de boynumuz kıldan ince'' demişti.

MEHMET ŞİMŞEK JET HIZINDA YALANLADI:
MASA BAŞI UYDURULMUŞ HABER

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine Müsteşarlığı aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada Sözcü gazetesinde yayınlanan haberi yalanladı.

Sözcü gazetesi muhabiri Emin Özgönül'ün 'kendisini tanıtmadan sade bir vatandaş gibi' Şimşek'le fotoğraf çektirmek istediğinin altı çizilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sözcü Gazetesi bugün ilk sayfadan 'Şimşek’ten veda sinyali' şeklinde, gerçekleşmemiş bir mülakat havasında, masa başında derleyerek, zorlama ve adeta bilinçli bir şekilde algı operasyonu oluşturma gayreti ile garip bir habere imza atmıştır.

Sn. Başbakan Yardımcımız Sözcü Gazetesi'nin Ankara temsilcisini hiçbir şekilde tanımaz ve kendisine hiçbir şekilde ayaküstü mülakat vermemiştir.

KENDİSİNİ TANITMADI

Gazete temsilcisi, Başbakan Yardımcımızın fırsat buldukça çocukları ile rutin olarak gerçekleştirdiği AVM ziyareti esnasında, üstelik kendisini tanıtmadan, sade bir vatandaş gibi fotoğraf çektirmek istediğini söylemiştir.

Sözcü Gazetesi ardından bu fotoğrafla masa başı Sn. Başbakan Yardımcımız Şimşek’in çeşitli programlarda her kabine değişikliği esnasında gazeteci arkadaşların kendisine yönelttiği sorulara her zaman ki rutin olarak verdiği cevapları derleyerek garip bir habere imza atmıştır

Bu çerçevede, her fırsatta ve her platformda “ülkeye hizmeti büyük onur olarak görüyorum”,  “Görev verilirse boynumuz kıldan incedir” sözlerini dile getiren Başbakan Yardımcımızın,  bu kişi ile ayaküstü fotoğraf çektirirken sade bir vatandaş diyaloğu ile “her şeyin hayırlısı olsun” şeklindeki rutin bir sözünü gerçekleşmemiş bir mülakat havasında, masa başı zorlama ifadelerle ve yorumlarla,  üstelik “veda sinyali” şeklinde verilmesi hiçbir şekilde gazetecilik etiği ile bağdaşmamıştır.

Okuyucularına kurgusal bu haber ile kandıran bu gazeteyi esefle kınıyoruz."

ÇOK OKUNANLAR