GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Ela Sezen ve Osman Girgin

Habertürk TV

Ela Sezen ve Osman Girgin
GAZETECİLER.COM - Yıllardır denize kanalizasyon akıtmasına rağmen ıslah edilemeyen Kurbağalıdere'nin çevresine dayanılmaz bir koku saçması ve derenin boloncuklar halinde metan gazı üretmeye başlaması üzerine derede ıslah çalışmaları başlamıştı.

Çalışmaları yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, dipten katrana dönen balçığı alarak dereden tahliye etmeye başladı.

Zehir haline gelen balçığın Moda'daki arıtma tesisine götürüldüğü açıklanmıştı. Ancak Adalarda yaşayanların Kurbağalıdere'den çıkan pisliğin Adalar çevresine döküldüğüne Resim Bulunmamaktadırdair İBB ve Adalar Belediyesi'ne yaptıkları şikâyetler gerçeklerin söylenenden çok farklı olduğunu ortaya koydu.

Habertürk muhabirleri Osman Girgin Kurbağalıdere'de balçık çıkartma çalışmalarını takip ederken, Ela Sezen ise Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı'nın zehirli balçığı Yassıada'ya boşaltırken görüntüledi.

Hem ıslah çalışmasını yapan işçiler ile hem de konunun uzmanı biyolog ve akademisyenler ile görüşen Habertürk muhabirleri, Kurbağalıdere'de yaşanan skandalı gözler önüne serdi.

Resim BulunmamaktadırUlaştıma Bakanlığı'nın sitesinden gemilerin yerini tespit edip, izleyicilere gerçekten de Yassıada açıklarında boşaltım yapıldığını bakanlık kayıtlarından da tespit eden Habertürk ekibi hem teknolojik hem de başarılı bir habere imza atmış oldu...

İşte Ela Sezen ve Osman Girgin'i günün muhabiri seçmemizi sağlayan o görüntüler:


ÇOK OKUNANLAR