GÜNDEM

El Cezire TVNet çalışanlarını kovdu

"Sıra Zaman, Akit, Yenişafak, Star, Sabah, Samanyolu, Cihan Haber Ajansı, Kanal 7... çalışanlarına da gelecek."

El Cezire TVNet çalışanlarını kovdu
GAZETECİLER.COM - Gerçek Hayat dergisinin haberine göre, Katar merkezli haber kanalı El Cezire'ye satılan TVNET'in 120 çalışanından 117'si kapının önüne konuldu. Arap kanalı El Cezire yöneticileri var olan çalışanlardan sadece 3 kişinin işini sürdürmesine onay vermiş. 117 kişi aç ve açıkta... Hak, hukuk, kul hakkı gibi kavramları takmadan 117 kişi sokağa bırakıldı.

TVNET mağdurları yazdıkları bir mektup ile Başbakan Erdoğan'dan yardım isteyince olay özellikle muhafazakar çevrelerde ciddi bir şekilde tartışılmaya başlandı.

Öteki Mahalle isimli internet sitesi, haberi "TVNET çalışanları, işlerinde çalışırken gidip Türkiye Gazeteciler Sendikası'na üye olsalardı başlarına bunlar gelmezdi." şeklinde yorumladı ve şöyle devam etti:

"120 çalışandan 61′inin üyeliği yeterliydi sendikanın yetki alması için. Eğer böyle olsaydı maaş zammı sırasında sendika masaya oturup, anlaşıp sizi mağdur etmeyecek rakamları alırdı. Kanalın El Cezire'ye satışı sözkonusu olduğunda ise hiçbiriniz işsiz kalmazdı. Kalsa bile El Cezire'nin ödeyeceği tazminatlarla yeni bir iş bile kurabilir, hayatınızı güvenceye alabilirdiniz. Solcu diye uzak durduğunuz sendikaya üye olmadığınız için şimdi hiçbir hakkınız yok!"

Haberi yorumlayan editör yazısında, sendikaya üye olmayan medya çalışanlarına "bu durumu hakettiniz" mealinde diye azarlarken,  ilginç bir de analiz yaptı ve "Sıra Zaman, Akit, Yenişafak, Star, Sabah, Samanyolu, Cihan Haber Ajansı, Kanal 7... çalışanlarına da gelecek." dedi.

ÇOK OKUNANLAR