MEDYA KÖŞESİ

El Cezire CIA ve Mossad'ın merkezi

El-Cezire son bir yıldır bir haber televizyonu olarak değil de resmen bir CIA ya da MOSSAD operasyon merkezi gibi çalışıyor.

El Cezire CIA ve Mossad'ın merkezi
GAZETECİLER.COM - Arapların CNN'i diye nitelenen El Cezire, Arap Baharı'nda operasyon amaçlı kullanıldı mı?
Halk ayaklanmalarının iletişim üssü bu kanal mı?
12 yıl önce Daho'da kurulan El Cezire, bugünler için mi büyütüldü?
Akşam'ın Suriye asıllı yazarı Hüsnü Mahalli bu yazısı ile çok konuşulacak.
Çünkü Mahalli bilinen ama söylenmeyenleri yazıya döktü.

İşte yazısından önemli bölümler:

"Babasına darbe yaparak iktidarı ele geçiren Katar Emiri'nin sahip olduğu El-Cezire'nin Arapça yayınları olmasaydı hiçbir Arap ülkesinde hiçbir ayaklanma başarıya ulaşamazdı." 


OPERASYON MERKEZİ GİBİ

"El-Cezire son bir yıldır bir haber televizyonu olarak değil de resmen bir CIA ya da MOSSAD operasyon merkezi gibi çalışıyor. Haberlerin %80'ini abartılı, yalan ve uydurma. Bununla yetinmeyen El-Cezire ve diğerleri zaman zaman da insanları sokaklara dökmek ya da eylemlere kışkırtmak için inanılmaz yayınlar yapıyordu.

BU KANALI NİYE KURDUKLARI ŞİMDİ
ANLAŞILDI


El-Cezire'nin Katar'ın başkenti Doha gibi bir kasabada 13 yıl önce kurulmasının önem ve anlamı şimdi anlaşılıyor. Çünkü plan ta o zaman hazırlanmıştı. Unutmamak gerekir ki Amerikalılar Irak'ı işgal ederken operasyon merkezini Doha'da kurmuş ve her şeyi buradan idare etmişlerdi. Tıpkı şimdi 'Arap Baharı'nı da buradan idare etmeye çalıştığı gibi. Ama bu kez medya gibi çok etkili bir silaha başvurarak.

ABD'YE YATAKLIK EDEN KANALLAR

Elbette ABD El-Cezire ve El-Arabiye gibi kanallarla yetinmiyor ve yetinmeyecektir. Birçok ülkede ABD'ye 'yardım ve yataklık' ve hatta onun 'suç ortağı' olmaya hazır gönüllü ve gönülsüz birçok kişi var. Gönülsüz diyorum çünkü ABD ya kendi gücü ya da işbirliği içinde olduğu hükümet, örgüt ve kişilerle istediği her şeye ulaşabiliyor."



ÇOK OKUNANLAR