GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Ekrem Kızıltaş

Takvim

Ekrem Kızıltaş

Takvim gazetesinin yazarlarından Ekrem Kızıltaş, "Baskılar Alman ajanlarını yıldıramaz mı!.." başlıklı yazısında, son günlerde yükselen terör saldırılarının arkasındaki yabancı ajanlara dair önemli bilgiler aktarıyor.

Polisin Okmeydanı'nda yaptığı DHKP-C baskınında yakalanan yabancı istihbarat ajanı hakkında detaylı bilgi veren Kızıltaş'ın yazısı, seçime girmek üzere olan Türkiye'de, AK Parti yüzünden Türkiye'yi sömürme düzenleri bozulan yabancı ülkelerin, ülkede terör ortamı yaratarak kendi destekledikleri partiyi iktidara taşıma planlarını açıkça ortaya koyuyor.

İzniyle, Kızıltaş'ın yazısından alıntı yapalım:

"Bu türden eylemleri güya hak ve adalet için yaptığı iddiasındaki bir örgüte, emir ve maddi desteği Avrupa'dan aldığı açık bir şekilde ortaya çıktığı halde, hala destek olmaya çalışanların, akıllarından şüphe etmek lazım.

İsmi Stephan Shak Kacnyski; Polonya kökenli, Alman asıllı ve İngiliz pasaportu taşıyor...Almanya Federal Haber Alma Servisi BND (Bundesnachrichtendienst) ajanı olan Kacnyski, bu kuruluşun DHKP-C ile irtibatından sorumlu kişilerden. Kendisi gibi yaklaşık 20 kişi daha olduğu düşünülüyor.

Polisin Okmeydanı'nda yaptığı DHKP-C baskınında yakayı ele veren Kacnyski, İskoçyalı olduğunu, serbest gazetecilik yaptığını, ele geçtiği DHKP-C evine Türkçe öğrenmek üzere geldiğini söylese de, belli ki kimse yutmamış ve şimdi içerde.
Emniyete götürülürken, Kacnyski'nin 'baskılar bizi yıldıramaz' şeklinde Türkçe slogan atması, hikayenin belki de en ilgi çekici tarafı.

İstanbul Okmeydanı'nda bir hücre evinde enselenen, İngiliz pasaportlu ve Polonya doğumlu bir Alman BND ajanının attığı 'baskılar bizi yıldıramaz' sloganı, hala içlerinde vatan millet sevgisi kalabilmiş birilerinin aklını başına getirmesi gereken bir çığlık aslında.

Sadece şu kadarı, yani 'İngiliz pasaportlu, Alman asıllı BND Ajanı'nın, Almanya'dan getirdiği eylem planları ve paralarla hareket eden bir terör örgütü' gerçeği bile, iktidar -ve Cumhurbaşkanıkarşıtlığı sebebiyle gözlerinin karardığı anlaşılan bir kesim insanın aklını başına getirmesi gereken bir husus." 


Oktay İhsan / oktayihsan@gazeteciler.com 

ÇOK OKUNANLAR