GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu'ndan Demirören Medya'ya sert tepki!

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Hürriyet'e ve CNN Türk'e çok sert tepki gösterdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Demirören Medya'ya sert tepki!

Hürriyet, dün internet sitesinde Anadolu Ajansı'ndan aktardığı haberinde, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin sözlerine yer vermişti. Hürriyet, haberin başlığında ise, "İstanbul-Ankara'yı İmamoğlu ile Yavaş değil HDP yönetecek"ifadelerini kullanmıştı. Ancak haberin içeriğinde böyle bir ifadenin olmaması, Hürriyet'in bu haberinin tepki çekmesine neden oldu.

"UTANIN"

İmamoğlu da Hürriyet'in haberine, bugün katıldığı ''Mardinliler Vakfı Buluşması''nda çok sert bir yanıt verdi. İmamoğlu, dikkat çeken sözler sarf ederken, Hürriyet'i ve CNN Türk'ü "özür" dilemeye davet etti.

''Tarzım değil ama burada paylaşacağım'' diyen İmamoğlu, Hürriyet'e ve CNN Türk'e tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Çok kalbim kırıldığı için. Tarzım değil ama burada paylaşacağım. Türkiye'nin en önemli basın kuruluşlarından bir tanesi. Hepimiz açarız, mesajı okuruz. Türkiye'nin en önemli basın kuruluşlarından bir tanesi. Bu Hürriyet Gazetesi. 'HDP yönetecek' diye şu gördüğünüz ana sayfada, ben görev talip oldum olalı manşetten benim bir tek haberim çıkmadı. Benim haberlerim, hep 'yerel yönetim' diye bir sı var, oradan verildi. Benim şu gördüğünüz sayfadaki fotoğraf, 'HDP Yönetecek'! Bunu kim demiş? HDP'nin eş başkanı söylemiş! Söylememiş adam öyle bir şey ya, söylememiş! Yok böyle bir laf ya! Nereden çıktı yalan haberi manşete taşımak? Hürriyet Gazetesine yakışır mı? Aynı şey, CNN Türk. 'Sezai Temelli: İstanbul ve Ankara İmamoğlu ile başlayıp HDP yönetecek!' Yok böyle bir cümlesi ya! Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi. İsminize biz saygı duyuyoruz. Yıllardır Hürriyet gazetesi okuyan bir kişiyim. Lütfen düzeltin. Bu yalan haberi yapmaktan dolayı, milletin zihninde, kalbinde, vicdanında mahkum olmak istemiyorsanız bu haberi düzeltin kardeşim. Yoksa bu zihin sizi yargılar. 3-4 kanalda ortak haber yapmalar, vesaireler… Ne ortaklıkları var, ben bilmem! Bu kanallar ve bu gazeteler bana değil sadece, herkese eşit fırsat verildiği sürece itibarlıdır. Sakın, kendi koltuklarınızdan itibarlı olduklarınızı düşünmeyin. İtibarı veren halktır."

ekrem imamoğlu

"DALGA GEÇER MİLLET SİZİNLE"

İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Sizi sorumluluğa ve bu insanların hoşgörünün en büyük merkezi olan Mardinliler'in beni davet ettiği kahvaltısından sesleniyorum. Bu toplumun hoşgörüsüyle dalga geçmeyin kardeşim. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Ben CHP'nin  evladıyım. CHP'nin yetiştirdiği ve siyasi arenaya hediye ettiği bir insanım. Sorumluluğumu bilen bir insanım. CHP'yi de sonuna kadar   güzel biçimde temsil edecek bir kişiyim. Benim kapım, bu şehirde yaşayan herkes için açık olacak. Buradan yola çıkarak, bir başka siyasi bir partinin söylemini de yalan bir şekilde iftira şeklinde kullanarak kimseyi yaralamasınlar. Bu toplumun geleceğine zarar vermeyin kardeşim. Bu toplum, bir arada yaşamak istiyor, mutlu olmak istiyor, bunun merkezi İstanbul olsun istiyor. Sizin o iki üç tuşa basarak yazdığınız haberler, vitrine koyduğunuz işler mişler, bizi yolumuzdan vazgeçiremez. 'Hadi oradan' deriz. Hadi işinize bakın, hadi oradan! Dalga geçer millet sizinle."

Öte yandan İmamoğlu, "Söylenmemiş sözleri, söylenmiş gibi manşet yapan Hürriyet Gazetesi ve CNN Türk internet sitesini derhal bu yalan habere son vermeye ve özür dilemeye davet ediyorum" diye de ifade etti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar