GÜNDEM

'Şehzade olsan kaç yazar...'

Bakan Çelik, reklamlara çıkan çocuklara yönelik yeni bir çalışma hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

'Şehzade olsan kaç yazar...'
GAZETECİLER.COM - Hükümetin yeni tasarısına göre 14 yaş altındaki çocuklar sadece sanatsal, kültürel ve reklam faaliyetlerinde çalışabilecek

göre 14 yaşın altında çalışan çocuklara yeni bir düzenleme geliyor.

Yeni düzenlemeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik açıkladı. Meclis Genel Kurulunda milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, reklamlara çıkan çocuklara yönelik yeni bir çalışma hazırlığı içinde olduklarını da söyledi.

Çelik, İş Kanununa göre 15 yaşını doldurmayan çocukların çalışmasının yasak olduğunu ancak 14 yaşını dolduran çocukların zorunlu eğitimi tamamlama şartıyla hafif işlerde çalışabildiklerini kaydetti.

BAKANLIKTAN İZİN ALINACAK

Bakan Çelik, şöyle devam etti: "Şimdi, yeni bir düzenleme yapmaktayız ve bu düzenlemeyi Başbakanlığa göndermiş bulunmaktayız. Buna göre, on dört yaşından küçük çocuklar sadece sanatsal, kültürel ve reklam faaliyetlerinde çalıştırılabilecek, onun şartlarını da belirlemiş bulunmaktayız. Bu şartlar, günde en fazla beş saat çalıştırılabilecek, yazılı sözleşme yapma zorunluluğu getiriyoruz. Ayrıca, her iş için de çalışma izni alma şartı getirmekteyiz."

6-17 YAŞ GRUBUNDA 900 BİN ÇOCUK VAR

Bakan Çelik'in verdiği bilgilere göre, TÜİK'in Nisan ayında yayınladığı istatistiklere göre ülkemizde 6-17 yaş grubunda 893 bin çalışan çocuk var.

ÇOK OKUNANLAR