POLEMİK

Egemen Bağış, Metehan Demir'i topa tuttu...

Eski AB Bakanı Egemen Bağış, gazeteci Metehan Demir'i "FETÖ'cülerin yakın dostu" ilan etti ardından da ağır suçlamalarda bulundu...

Egemen Bağış, Metehan Demir'i topa tuttu...

Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, gazeteci Metehan Demir'in “FETÖ ile bağlantılı olduğunu" söyledi...

17-25 Aralık sürecinde sızdırılan ses kaydında konuştuğu isim olan eski Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir'i eleştiren Egemen Bağış, “Kendisini yurt dışına davet ettiğimde hep malum FETÖ'cü gazeteciler, Adem Yavuz Aslan ve Mustafa Ünal ile birlikte olmak istediğini vurgulardı. En yakın arkadaşlarıydı” dedi. 

Siirt Vakfı tarafından düzenlenen programda konuşan AB eski Bakanı Bağış, bu ses kaydının “Kumpas olduğunu” belirterek, ‘'O iftiraları atanların hepsi şimdi ya hapiste ya da firarda. Bant kurgulanmış'' dedi ve şunları söyledi:

MONTAJ RAPORU ALINDI

“17 Aralık'ta yolsuzluk adı altında bize atılan iftiraların temelinin boş olduğunu gördüklerinde bir ses montajıyla bizim imanımızı sorgulatmaya kalktılar. Benim ağzıma yerleştirilen o kelimelerin, maka ve ra hecelerinin frekansları bile farklıdır. Montaj raporları alındı.”

HER GEZİ İÇİN ARADIĞIMDA "ONLARI DA ÇAĞIR" DERDİ

“Çok enteresandır, bahsi geçen gazetecinin bu kumpasın içinde olup olmadığını ben bilmiyorum ama kendisiyle geçmişten olan muhabbetimden biliyorum. Yurt dışına davet ettiğimde malum FETÖ'cü gazetecilerin de ismini vererek onları da davet etmemi talep ederdi. En yakın arkadaşlarıydı. Seyahatlerde de Adem Yavuz Aslan (eski Bugün yazarı) ve Mustafa Ünal (eski Zaman yazarı) ile birlikte olmak istediğini hep vurgulardı.”

"16 ARALIK GÜNÜ GÖREVDEN ALINDI... DEMEK Kİ..."

“O ses kaydının çıkmasından sonra ‘Adım böyle bir şeyle anıldığı için özür diliyorum' diye bir açıklama yaptı. Bu FETÖ'cüler ‘O özür dilediğine göre kabul etti, Egemen Bey kabul etmiyor' dediler. Ben dava açtım" diyen Egemen Bağış şöyle devam etti:

"Bu ses kaydı 18 Mart 2014 tarihinde internete konuldu. Yani 30 Mart seçimlerine 12 gün kala ama çok enteresan o ismi geçen gazetecinin Hürriyet Gazetesi'nin Ankara Temsilciliği görevinden alındığı tarih, 16 Aralık 2013. Yani 17 Aralık darbe girişiminden bir gün önce alınıyor. Ondan üç ay sonra ses kaydı internete konuyor. Demek ki onu görevden alanlar ertesi gün bir darbe kalkışması olacağını biliyorlar ve bu isimle ilgili de darbecilerin bir malzeme piyasaya süreceğini önceden biliyorlardı.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum