DİZİ DÜNYASI

EDHO'nun yıldızı Oktay Kaynarca'dan olay 'Çakır' açıklaması!

ATV'de ekrana gelen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin yıldızı Oktay Kaynarca, bir dönem Kurtlar Vadisi'de canlandırdığı 'Çakır' rolü ile ilgili soruya verdiği yanıtla herkesi şaşırttı.

EDHO'nun yıldızı Oktay Kaynarca'dan olay 'Çakır' açıklaması!

ATV ekranlarının sevilen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da 'Hızır Çakırbeyli' karakteri ile izleyici karşısınca çıkan Oktay Kaynarca, Denizli Pamukkale Üniversitesinde düzenlenen 'İş Dünyasında Hedef: Girişimcilik ve Liderlik' konulu bir konferansa katıldı. Usta oyuncu bir dönem Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı 'Çakır' karakteri ile ilgili soruya verdiği yanıtla herkesi şaşırttı.

Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Oktay Kaynarca, sinema ve tiyatronun diktatörlük içerdiğini ifade ederek, "Tiyatro ve sinema aslında bildiğiniz diktatör işidir. İş, bittiğinde hesabı yönetmene sorarlar. Çok demokratik bir şey değildir sanat. Dışarıdan bakıldığında aslında demokrasiyi anlatır, ama yapılma ve hayata geçirilme şekli çok demokratik değildir. Bütün hesabını sorarlar, yönetmen diktatör olmak zorundadır" dedi.

"YAŞARKEN HELVASI DAĞITILAN İLK AKTÖRÜM"

Söyleşi sırasında bir öğrencinin Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Çakır karakteriyle ilgili sorusu üzerine konuşan Kaynarca, "Dünyada yaşarken selası okunup cenaze namazı kılınan ve helvası dağıtılan ilk aktörümdür herhalde" dedi. Usta oyuncu sözlerine şöyle devam etti;

''Bazen yolculuklar biter ve yenisi başlar. Kurtlar Vadisi dizisini tam zamanında bırakmış olduğumu düşünüyorum. Bazen zamanı doğru tutturamazsanız tadı kaçar. Çünkü önünüzde yapacağınız çok işler olmak zorunda. Ben 80 yaşında bile proje yapacağımı düşünüyorum."

Dizilerde oynadığı karakterin normal hayatıymış gibi algılandığını da ifade eden Oktay Kaynarca, "Yaptığımız işi doğala çekmeye çalışıyoruz, sahici olmaya çalışıyoruz. 'Stop' dendiği zaman sırtımızdaki ceketi çıkarıp asarız...

Kendi kimliğimizle sokağa çıkmak zorundayız, onun dışında deliliktir. Oynadığınız karakterle sokakta yürürseniz deli olursunuz, öyle de gözükmüyorum galiba. Magazine malzeme olmayınca insanlarda sizi görmeyince sanırım öyle algılanıyor" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar