GÜNDEM

Ece Temelkuran'ın 'Silivri' korkusu

Ece Temelkuran'dan gelen itiraf ilginç... "Paronaya başladı" diyen Temelkuran, içindekileri döktü.

Ece Temelkuran'ın 'Silivri' korkusu
GAZETECİLER.COM - Gazeteci yazar Ece Temelkuran, tutuklamalar karşısında kendisi ve arkadaşları adına korktuğunu söyledi. Temelkuran, "Ahmet ve Nedim ve diğerleri içeri giriyor. Bir paranoya başladı. Çok üzgünüm. Tek tesellim son kitabım" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kocaeli 3. Kitap Fuarı'nda konuşan ve Nedim Şener ve Ahmet Şık'ı çık iyi tanıdığını iyi arkadaşları olduğunu söyleyen Ece Temelkuran, "Ahmet ve Nedim çok iyi insanlardır. Onlar sadece yoksulların yanında oldular. Ahmet sendika kurulmasını istediği için hiçbir gazetede iş bulamadı. O nedenle de şu anda içeride gazeteci kimliği ile bulunmuyor" diye konuştu.

SAVAŞTA KİMSE KAZANAMAZ

"Arkadaşlarımız için öyle şeyler söylendi ki sanki bu insanları hiç tanımamışız" diyen Temelkuran, "Bir yere ait oldukları için böyle çökertilmeleri gerilimli iç savaşta nereye geldiğimizi gösteriyor. Şunu iyi bilmek gerekiyor ki savaşan taraflardan hiçbiri daha az zarar almaz. Kimse savaşta kazanmaz. Bu yaşadığımız savaşta da azalıyor ve kaybediyoruz" şeklinde konuştu.

DEĞİŞİM BENİ DE ETKİLEDİ, AZALDIM

İnsanların Türkiye'deki büyük değişim nedeniyle sürekli bir gerilim içinde olduğunu, bunun neredeyse SSCB'nin dağılması ya da Berlin Duvarı'nın yıkılması kadar sarsıcı bir durum olduğunu ileri süren Temelkuran, söz konusu değişimin kendisini de etkilediğini kaydetti. Son dönemde kendisini çok sık tartışma programlarında bulduğunu anlatan Temelkuran, "Bu durum herkes gibi beni de azalttı. O nedenle biraz kenara çekilip daha barışçıl ve daha insani şeyler yazmak istedim ve İkinci Yarısı'nı yazdım" dedi.

AHMET VE NEDİM'İN YAZMAMIZA İHTİYACI VAR

Ece Temelkuran, Nuray Mert'in Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmalarının ardından köşesini boş bırakması ile ilgili bir soruya karşılık ise "Nuray Mert çok üzüldüğü için köşesini boş bıraktı. Ben boş bırakma taraftarı değilim. Ahmet'in bizim yazmamıza ihtiyacı var. Zaten ülkede gündem o kadar sık değişiyor ki Ahmet ve Nedim gündemin en alt sıralarında kaldı" dedi.

UMUT YOKSA İNAT VAR

Ece Temelkuran, "İyi şeyler olacak mı umudunuz var mı" sorusunu ise "Umudunuz var mı sorusunu sevmiyorum. Umut yoksa ne yapalım yani ölelim mi? Umut yoksa inat var" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR