MEDYA KÖŞESİ

Ece Üner, Samast'ın avukatını susturdu

Skandallarla devam eden Hrant Dink cinayeti davası yine gündemde. Ece Üner, canlı yayında Samastîn avukatına öyle bir soru sordu ki...

Ece Üner, Samast'ın avukatını susturdu
GAZETECİLER.COM
Hrant Dink cinayetinin faili olarak yargılanan Ogün Samast'ın çocuk mahkemesinde yargılanması yönünde alınan karar yeni bir tartışma başlattı. Mahkeme sürecinin hemen her aşamasında yaşanan hukuk skandallarına bir yenisinin eklendiği duruşma sonrasında Hrant Dink cinayeti ekranda da çarpıcı tartışmalara sahne oldu.

Habertürk ekranlarında Ece Üner'in modere ettiği Akşam Raporu'na Hrant Dink’in ailesinin müdahil avukatlarından Kemal Aytaç ve Ogün Samast’ın avukatı Levent Yıldırım konuk oldu. Progama Samast'a 'katil' demenin doğru olup olmadığı yönündeki polemik damga vurdu. Üner'in avukat Yıldırım'a sorduğu soru ise ilginç diyaloglara neden oldu.

Ece Üner, Samast'ın avukatlığını yapan Levent Yıldırım'ın 'katil' ifadesine şiddetle itiraz etmesi üzerine 'tetiği kim çekti?' diye sordu. Yıldırım'ın çok zor durumda kalmasına neden olan soru Samast'ın avukatını adeta susmak zorunda bıraktı.

Ece Üner: Sizce tetiği çeken Ogün Samast mı?

Levent Yıldırım: Bunu şimdi burada ifade etmek doğru olmaz.

Ece Üner: Ben sizin inancınızı merak ettim

Levent Yıldırım: Bu mahkemede ifade edilecek bir husus.

Ece Üner: Peki mahkemede ne ifade edeceksiniz? 'Suça sürüklenen çocuk' diyorsunuz. Bunu diyorsanız birinin suça sürüklenmiş olduğunu kabül etmiş oluyorsunuz.

Samast'ın avukatı Üner'in ısrarı karşısında adeta pes ederek susmak zorunda kalırken, Dink ailesinin müdahil avukatlarından Kemal Aytaç tartışmaya müdahele ederek olayın bir tetikçiden ibaret olmadığını hatırlattı. Aytaç, tartışmanın odak noktasına Samast gibi bir tetikçiyi değil o silahı O'nun eline verenleri koymak gerektiğini söyledi.



ÇOK OKUNANLAR