GÜNÜN MUHABİRİ

Şebnem Hoşgör

Milliyet

Şebnem Hoşgör
GAZETECİLER.COM- Güvenlikçi politikaların giderek arttığı son dönemde çok tartışılacak yeni bir uygulamanın kanun taslağı gündemde.

Milliyet'in manşetinde yer alan "Özel güvenliğe özel yetkiler" haberi "Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarı Taslağı"nın kurum ve kuruluşların görüşüne açıldığını söylüyor. 

Şebnem Hoşgör imzalı bu habere göre "stratejik yerlerde görev yapan özel güvenlikçiler, elle arama ve araç araması yapabilecek, köpek kullanabilecek ve trafik belgelerini kontrol edebilecek". 

Bunlar normalde polisin yetki sınırları içerisinde. Eğer bu değişiklik gerçekleşirse polisin bu yetkileri "özel güvenlikçilere" de verilebilecek.

Ve mülki idare amirleri, özel güvenlik sayısını yeterli bulmazsa, 'görevde olmayan kolluk güçlerini' görevlendirecek. Bu kişilere günlük harcırah miktarının 3 katı ödeme yapılacak...

Önümüzdeki günlerde çok tartışacağımız bu haberiyle hem Milliyet'in manşetine imza atan hem de meslektaşlarına haber atlatan Şebnem Hoşgör günün muhabiri oluyor.

ÇOK OKUNANLAR