GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Şebnem Bursalı

Yeni Asır

Şebnem Bursalı

Yeni Asır genel yayın yönetmeni Şebnem Bursalı, bugün gazetesinde Giresun'daki helikopter kazasında şehit olan askerlerimizin anısına, TSK'nın şehit meslektaşları ile duyduğu gururu anlatan çok güzel bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazısı ile de günün köşe yazarı olmayı haketti.

Bayram günü hepimizi yasa boğan olay; Giresun'daki elim helikopter kazası ve 7 şehidimiz oldu elbette. Hangi rütbede olursa olsun her biri ayrı kahramanlık öyküleri yazan Türk ordusunun kahramanlarından şehit pilot Yarbay Hilmi Özer'i özel olarak bir kez daha anmak isterim bu vesileyle. 15 kişinin bulunduğu helikopterin düşeceğini anladığı anda tüm becerisiyle ağaçların sık olduğu bir bölgeye inmek için gösterdiği gayret sonucunda 8 kişinin hayatta kalmasını sağlayan kahraman şehit pilotumuz Yarbay Özer ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz..

Bu acı olayla ilgili bayram münasebetiyle hem siyasi çalışmalar yapmak hem de aile ziyaretlerinde bulunmak üzere İzmir'e gelen AK Parti Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ile konuşurken çok ama çok özel bir yaşanmış hikayeyi de öğrenmiş oldum.
Eşi Funda Hanım ile birlikte bayram ziyareti için bir şehit ailesine giden Hüseyin Kocabıyık, dinlediği olayı anlatırken birlikte hem çok duygulandık hem bir kez daha kahraman subaylarımızla gurur duyduk.

BEN GELİRSEM SEN GELİRSEN KİM KORUR BU VATANI ANNE

2008 yılında Kuzey Irak'ta sınır ötesi kara harekatı yapan Güneş Operasyonu'nda, terör örgütü PKK'nın attığı füzenin helikopterine isabet etmesiyle şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ın ailesini ziyaretinde Kocabıyık ailesine anlatılıyor bu çok özel jest. Öncelikle 27 yaşında gencecik pırıl pırıl başarılı bir üsteğmen iken kahramanca savaştığı sınır ötesinde şehit düşen Gürcan Ulucan'ın anneciği Nesrin Hanım, babası emekli astsubay Özcan Ulucan, kardeşi Sevcan Ulucan o büyük acılarına rağmen evlatlarıyla ne kadar gurur duysalar azdır. O sadece onların evladı değil, 77 milyonun evladıdır. Öyle kahraman, öyle vatan sevgisiyle yoğrulmuş bir subaydır ki; annesi Nesrin Hanım'ın "Evladım yeter artık oralarda görev yaptığın gel artık buralara" demesine rağmen, "Olmaz annem. Ben gelirsem, o gelirse kim bekleyecek bu vatanı" diyecek kadar vatanseverdi..

PENCERENİN ÖNÜNDE HELİKOPTER

İşte bu aslan parçasını dünyaya getiren ve yetiştiren, en az onun kadar vatan sevgisiyle dolu anne babayı, 30 Mayıs'ta evlatlarının dönem arkadaşı olan pilotlar arar. Efes 2016 tatbikatı için İzmir'e gelmişlerdir ve her İzmir ziyaretlerinde olduğu gibi şehit arkadaşlarının emaneti anne babasına uğrayıp el öpmek istediklerini söylerler.
Gelin hikayenin gerisini baba Özcan Ulucan'dan dinleyelim: 30 Mayıs günü oğlumun dönem arkadaşları aradı.
Efes tatbikatı için İzmir'e gelmişler ve evdeyseniz ziyaretinize gelmek istiyoruz dediler. Büyük bir memnuniyetle buyrun gelin dedik. Bir saat sonra tekrar telefon açtılar; 'Biz geldik, evde misiniz Özcan Amca? dediler. Evdeyiz, buyrun dedim. Bu sefer de; 'Pencereden bakar mısınız? dediler. Heyecanla hanım, ben ve kızım pencereye yöneldik ki; bir anda nutkumuz tutuldu. Bizim evimiz 5. kat ve tam bizim pencerenin hizasında 8 helikopter uçarak sırayla bizi selamlıyor. Helikopterlerin özel bir selamlama sistemi vardır; havada uçarken durur, tam senin önüne geldiğinde burnunu hafifçe aşağı eğer ve seni selamlar. Hepsi sırayla bizleri selamlayıp geçtiler ve gittiler. Gözlerimiz dolu ama bir o kadar da gururla selamlarını aldık. Evladımızı, Gürcan'ımızı aslında selamlıyorlardı onlar. Allah hepsinden razı olsun.."

ÖYLE BİR GURUR Kİ

Şehit üsteğmen Gürcan Ulucan'ın ailesinin Karabağlar'daki evinde, mahallesinde yaşanan bu muhteşem tablo, bütün komşuların da alkışları ve gözyaşları arasında yaşandı. Şehidimizin kızkardeşi Sevcan Ulucan, bu çok özel anları, abisine özlemi ve gururunu şu sözlerle dile getirdi: "Canım abim. Ne büyük gurur ki; bugün kader arkadaşların tatbikat dönüşü camımızdan bizleri selamlayıp öyle döndüler yuvalarına.
Hepsini Rabbim korusun. Keşke birisi de sen olsaydın demekten alıkoyamıyorum kendimi.

Hasretim.. Allah'ım kavuşmayı nasip et bize, vakti saati geldiğinde.. Bizleri ayıranlara da ver gazabı.." Ve baba emekli astsubay Özcan Ulucan'ın sözleri: "Taarruz helikopterlerinin geçişini gözlerimiz yaş dolu ama bir o kadar da gurur duyarak izledik.

Onları gördükçe her birinde oğlumu gördüm. Allah onları her türlü kazadan beladan korusun. Bahtları açık olsun.."

KAHRAMANLAR HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ

İşte sevgili dostlar. Bu vatan neden bölünmüyor bunca düşmana, düşmanlığa karşı, bu kısacık görüntülerde ve satırlarda gizli bunun cevabı.

Herkes tarafından bilinir ki; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bütün mensupları, şehit olan arkadaşlarının ailelerini asla yalnız bırakmazlar.

Derler ki; bir evladınız şehit oldu ama bizler de sizlerin evladıyız ve sizi asla yalnız bırakmayız. 2008 yılında sınır ötesinde alçak terör örgütünün füzesiyle şehit olan Üsteğmen Ulucan'ın dönem arkadaşları da, bunun en güzel örneklerinden birisini sergilemişler. İşte bu kahramanlar sayesinde bu ülke, bu memleket, bu millet hiçbir zaman ne bölünür ne de düşmanlar amaçlarına ulaşabilir. Hala anlamayan varsa; onların da canları cehenneme...

ÇOK OKUNANLAR