GÜNDEM

Duayen yazar hayatını kaybetti

Polisiye yazarı Celil Oker 67 yaşında hayata veda etti.

Duayen yazar hayatını kaybetti

Çıplak Ceset (1999) Kramponlu Ceset (1999) Bin Lotluk Ceset (2000) Rol Çalan Ceset (2001) Son Ceset (2004) polisiye serisiyle geniş bir okur kitlesi edinen Celil Oker, 67 yaşında hayata veda etti.

1952 yılında Kayseri’de doğan yazar, ortaokulu Talas Amerikan Ortaokulu’nda tamamladı. Ardından Tarsus Amerikan Koleji’ni bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüne devam eden Oker, 1979 senesindeki mezuniyetinin ardından çevirmenlik, gazetecilik ve ansiklopedi yazarlığı yaptı. 1983’te reklam yazarlığına başladı. Uzun süre reklamcılık yapan Oker, 1998 yılında Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı ve ölümüne kadar bu görevini devam ettirerek birçok öğrencinin yetişmesine katkıda bulundu. Yazar, üniversite bünyesi altında yaratıcı yazarlık dersleri de vermekteydi.

1999 yılında ilk romanı Çıplak Ceset yayımlanan Celil Oker, aynı yıl serinin ikinci kitabı Kramponlu Ceset ile Kaktüs Kahvesi Polisiye Roman Birinciliği’ni kazandı. Oker ayrıca, 2004 yılında Murathan Mungan, Pınar Kür, Faruk Ulay ve Elif Şafak ile birlikte Beşpeşeisimli romanın da yazarları arasındaydı.  

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar