TEKZİP

İdris Bal'dan 'ince ayar'a düzeltme

Prof. Dr. İdris Bal'ın sitemizdeki bir haberle ilgili cevap ve düzeltme istemi...

İdris Bal'dan 'ince ayar'a düzeltme

Sitemizde 7 Aralık tarihinde yayınlanan haberle ilgili Prof. Dr. İdris Bal sitemize cevap ve düzeltme istemli bir yazı gönderdi.

İşte o cevap metni:

07 Aralık 2010 tarihinde "Oğuz Haksever'den konuğa ince ayar!" başlığıyla yayınlanan haber yazı Prof. İdris Bal'ın gerek mesleki, gerekse kişilik haklarına ağır bir saldırı teşkil edecek nitelikte, Bal'ı kasıtlı olarak toplum ve görev yaptığı kurum içinde küçük düşürmeye yönelik ve kamuoyunda hakkında haksız yere olumsuz düşüncelere yol açacak tarzda kaleme alınmıştır.

Haberdeki, "Haksever, polisin öğrencilere gösterdiği şiddeti savunup, gösteriyi eleştiren İdris bal'ı canlı yayında fena bozdu" vurgusu yalandır. Çok kısıtlı bir zamanda moderatör sorular sormuş, Bal da cevaplamış, polemiğe ve karşılıklı atışmaya girilmemiştir.

Haksever'in çarpıcı bir tepki gösterdiği ve Bal'ın öğrencilere yönelik şiddetin savunuculuğunu yaptığı iddiaları yalandır. Söyleşinin tamamı izlenirse, Bal'ın yanlış ypan polisler varsa, cezalandırılması gerektiğini birkaç defa vurguladığı görülecektir.

Ayrıca 'Bal'a tepki gösteren Haksever konuğıun geri adım atmasını sağladı" iddiası da yalandır.

Prof. Dr. İdris Bal

ÇOK OKUNANLAR