GÜNDEM

Doğan Satmış röportajı Cumhuriyet Davası dosyasına girdi; Tahliye talepleri reddedildi

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının yargılandığı davada ara karar çıktı. Savcı Doğan Satmış'ın tanık olarak dinlenmesini istedi.

Doğan Satmış röportajı Cumhuriyet Davası dosyasına girdi; Tahliye talepleri reddedildi

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının yargılandığı davanın dördüncü duruşmasına İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın, Cumhuriyet gazetesi eski Yayın Danışmanı Doğan Satmış ile yaptığı röportaj damga vurdu.

Savcı, Doğan Satmış'ın tanık olarak dinlenmesini ve tüm tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkeme Heyeti, Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Kemal Aydoğdu ve Yusuf Emre İper'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşmada Doğan Satmış'ın o röportajdaki sözlerinin gündeme gelmesi üzerine, Aydın Engin'in avukatı söz alarak, "Cumhuriyet savcısının hala soruşturma yürütürmüş gibi bunu dosyaya eklemesi kabul edilemez. Delil toplanıyor gibi davranılması mahkemenin bağımsızlığını zedelemektedir. Savcının emrivaki delil toplama sürecine yol açmamasını diliyoruz. MİT haberinin gazetecilik içinde olup olmaması konusunda Doğan Satmış kendi görüşünü dile getirmiştir" dedi.

İtirazlar ve savunmaların ardından görüşünü açıklayan duruşma savcısı, Doğan Satmış'ın duruşmada tanık olarak dinlenilmesini talep etti.

Savcı mütalaasında tutuklu sanıklar Cumhuriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Akın Atalay, Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Emre İper ve Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hallerinin devamını da talep etti.

TAHLİYE EDİLMEDİLER

Mahkeme heyeti savcılığın talebi doğrultusunda Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Kemal Aydoğdu ve Yusuf Emre İper'in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.



 




ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar