REKLAM

Doğadan, cinsiyetçi reklam filmini geri çekip özür diledi

Doğadan Çay’ın “Kadınlar Ne İster” temalı reklamı, kadınlardan gelen tepkiler üzerine geri çekildi, şirket özür diledi.

Doğadan, cinsiyetçi reklam filmini geri çekip özür diledi

Doğadan Çay’ın “Kadınlar Ne İster” temalı reklamı, sosyal medyadan gelen tepkiler ve başlatılan online imza kampanyaları üzerine Youtube’un Doğadan Medya sayfasından kaldırıldı.

ÇANTA, AYAKKABI, AYAKKABI ALAN ERKEK ARKADAŞ, DAHA ÇOK AYAKKABI

Kadınların sürekli  ‘çanta’, ‘ayakkabı’, ‘ayakkabı isteyen erkek arkadaş’, ‘bakımlı olmak’, ‘çiçek’, ‘daha çok ayakkabı’ istediği anlatılan reklam filmi izleyiciler tarafından cinsiyetçi bulunmuş, kadınların sürekli tüketimi değil, eşitlikçi bir anlayış istediği kaydedilmişti.

KADINLAR CİNSİYETÇİ REKLAMLAR YAPILMASIN İSTER

Twitter üzerinden gelen eleştirileri, “Erkekler “kadınlar şunu ister” diye konuşmasın ister. Böyle cinsiyetçi reklamlar yapılmasın ister” denilen imza kampanyası izlemişti.

AMACIMIZ BİRAZ ESPRİ KATMAKTI

Doğadan, gelen eleştiriler üzerine Twitter’da bir açıklama yayınlayarak özür dilediğini duyurdu. Açıklamada şunlar söylendi:

 “Yeni ürünümüzü duyurmak amacıyla hazırladığımız kampanya videomuz için sosyal medyada yapılan yorumlar bizi derinden üzdü. Bahsedilen amaçla yola çıkmadığımızı içtenlikle belirtmek isteriz. Bu nedenle siz değerli tüketicilerimiz nezdinde oluşan hassasiyeti anladığımızı ve kampanya videomuzu yayından kaldırdığımızı bildiririz.”

bianet'e konuşan Doğadan yetkilileri, sadece sosyal medyada yayınlanan reklamın geri çekildiğini söylerken, "Hassasiyetin farkındayız. Çıkış yolumuz bu değildi, biraz espri katmaktı" diye konuştu.

RESMİ AÇIKLAMA DA GELDİ

Ardından Doğadan’ın resmi twitter hesabından da bir açıklama yapıldı:

Deneme

İŞTE DOĞADAN'IN KALDIRMAK ZORUNDA KALDIĞI O REKLAM FİLMİ

ÇOK OKUNANLAR