DİZİ DÜNYASI

Diriliş Ertuğrul gümbür gümbür geliyor

Diriliş Ertuğrul 3. yeni sezonu ile bu akşam TRT 1 ekranlarında olacak. Diriliş Ertuğrul'un yeni sezonunda nasıl maceralar yaşanacak?

Diriliş Ertuğrul gümbür gümbür geliyor

TRT 1'de uzun zamandır yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi 2 sezonunu başarıyla tamamladı. Diriliş Ertuğrul 3. sezonun ilk bölümüyle bu akşam izleyicilerinin karşısına çıkacak. Uzun zamandır başlaması merakla beklenen Diriliş Ertuğrul, izleyenleri bu akşam ekrana kilitleyecek.

ERTUĞRUL'U ZORLU BİR SÜREÇ BEKLİYOR

Diriliş'i Ertuğrul'u yani Engin Altan Düzyatan, Ertuğrul'u bekleyen süreci şu sözlerle anlattı:
 
"Ertuğrul'un ağzıyla söylersek, aslında deli taylar dolaşıyor ve hani hala etrafa karşı yapmak istediği çok şey var ama beyliğin de getirdiği onu dizginleyen başka bir durum daha var ortada. Artık tek başına hareket edemeyen, diğer beyleriyle istişare etmek durumunda olan bir Ertuğrul ile karşı karşıya kalıyoruz. İkisinin arasında zorluk çeken ama hani oyun tahtasında artık piyon değil de hala vezir olmasa da bir şah, belki bir fil ya da bir at diyebileceğimiz bir aşamaya geçiyoruz aslında." 

PLATO İKİ KAT BÜYÜDÜ

Milliyet'ten Ali Eyüpoğlu da bugün köşesinin bir bölümünü Diriliş Ertuğrul'a ayırmıştı. Ali Eyüpoğlu Diriliş setini ziyaret etti ve gözlemlerini şöyle aktardı:

Sahneye en son çıkan assolistler gibi ekranların en yüksek reytingli işi “Diriliş Ertuğrul” da bu sezon yeni yayın dönemine en son “Merhaba” diyen dizi oldu.  

3. sezonu bu akşam açacak dizide olaylar; “Diriliş Ertuğrul”un sezon finali yaptığı dönemden birkaç yıl atlama yaparak başlayacak. 

Ertuğrul’a inananlar Ankara yakınlarına, Kayıların bir kısmı da Ahlat’a yerleşecek. TRT 1’in reyting rekortmeni dizisinde Ertuğrul, artık “Bey” olarak ticareti öğrenecek. 

Her sezon başında olduğu gibi bu kez de yapımcı Mehmet Bozdağ’ın davetiyle “Diriliş Ertuğrul”un Riva’daki setini ziyarete gittim. 

Senaryo gereği oyuncu kadrosunun yüzde 70 oranında değiştiği dizinin çekildiği Riva’daki platonun geçen yıla göre iki kat büyüdüğünü gördüm.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar