GÜNDEM

Dink'lerin vazgeçtiği ülkeden bize ev olur mu?

Dink ailesinin mahkeme sürecine tavır alıp "artık biz yokuz" dediği açıklamasını köşesine taşıyan Ezgi Başaran günün sorusunu sordu...

Dink'lerin vazgeçtiği ülkeden bize ev olur mu?
GAZETECİLER.COM
Hrant Dink cinayetinin görüldüğü dava devam ederken Din ailesi artık duruşmalara katılmayacağını açıklamış ve "biz artık yokuz" demişti. Ailenin kararını köşesinde yorumlayan Radikal yazarı Ezgi Başaran "Dink'lerin vazgeçtiği ülkeden bize ev olur mu?" diye sordu.

İşte Başaran'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Türkiye böyle bir adamın ‘devam edemediği’, böyle bir adamın ailesine “Adaletiniz de size kalsın” dedirterek, sıtkını sıyıran bir ülkedir. Çektiği tüm eziyetlere rağmen bu ülke için, sevgi ve inançla kim diyebilir, “Orası karanlık bir yer değildir, aydınlanıyor ve biz aydınlatmaya uğraşıyoruz” diye. Onu diyebilecek nadir adamlardan birini karanlığa gömen ülkedir burası. 

Hafta sonu konuştuğum Hrant Dink’in kardeşi Hosrof Abi, “Ezgi, kokuyor artık bu ülke, ben sana ne diyeyim, diyecek sözümüz mü kaldı” derken… 

Rober, geçen hafta Agos’a ‘Siz katilleri iyi bilirsiniz’ diye öfkeli bir vazgeçiş manşeti atarken… Biz nerede duracağız, ona bakmak lazım. 
Dink’lerin olmadığı bir oyunda biz var mıyız, onu bilmek lazım. 
Dink’lerin vazgeçtiği bir ülke hangimize sıcak ve güvenli bir evdir, onu düşünmek lazım.

EZGİ BAŞARAN'IN TÜM YAZILARI
ÇOK OKUNANLAR