GÜNÜN MUHABİRİ

Dinçer Gökçe

Hürriyet

Dinçer Gökçe

Galata Kulesi, tramvay gibi kamu mallarını Anadolu’dan yeni gelmiş kişilere satması ile ün yapan Sülün Osman namlı Osman Ziya Sülün’ün yaptıklarının bir benzeri, Amerika’da konut fiyatlarının düşük olduğu bazı eyaletlerinde yaşandığı öne sürülüyor.

Amerika’nın Florida Eyaletinde yatırım amaçlı ev sahibi olmayı umut eden Türkler hüsrana uğradı. Satın aldıkları evlerin üzerinde ipotek olduğunu öğrenen kişiler Türkiye ve Amerika’da savcılıkların yolunu tuttu.

Kendilerine evleri satan Müjdat G. hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlaması ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na çok sayıda suç duyurusunda bulunuldu. Açılan dava dosyalarına göre, alacak miktarları 250 bin TL’den 3 milyon dolar arasında değişiyor.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Türkiye’de ve Amerika’da açılmış olan bazı davalarda hüküm giydiği anlaşılan Müjdat G. hakkında geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na çok sayıda suç duyurusunda bulunulduğu belirlendi. Savcılığa yapılan başvuruların en sonuncusu geçtiğimiz 11 Ağustos tarihli.

Dinçer Gökçe bu dikkat çeken haberi ile günün muhabiri oldu.

ÇOK OKUNANLAR