GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Dilara Gönder

NTV

Dilara Gönder

NTV ekranlarında Dilara Gönder'in sunduğu yepyeni bir kelime yarışması var bir süredir: Lingo.

Oyunun kuralı son derece basit… İkişer kişiden oluşan iki takım karşı karşıya geliyor ve karşılarına çıkan kelimeleri ilk harflerine bakarak tahmin etmeye çalışıyor. Birinci turda 5 harfli 5 kelime, ikinci turda 6 harfli 5 kelime, üçüncü turda 7 harfli 1 kelime yer alıyor… İki takımın da önlerinde sayılardan oluşan kendi lingo topları yer alıyor. Her doğru tahmin ettikleri kelime için önlerinde duran top kavanozundan 2 top çekme hakkına sahip oluyorlar. İki takım da üç tur boyunca mümkün olduğu kadar çok kelime bilip puan kazanmaya çalışıyor. Yüksek puanı toplayan takım finale çıkmaya hak kazanıyor…

Hafta içi her gün saat 19.00'da NTV ekranlarında yayımlanan yarışmanın çok çok heyecan dolu olduğunu, izleyicilerin bilgi dağarcığını yükselttiği iddia edilemez. Ama güzel zaman geçirttiği ortada.

Tek sorun yarışmanın sunucusu Dilara Gönder bizce...  FBTV, LigTV, TRT ve NTV spor'da spikerlik yapan, NTV'de "Zor İşler" isimli program ile izleyicinin haklı takdirini kazanan Dilara Gönder, ne yazık ki bu yarışmada sunucu olarak kan uyuşmazlığı yaşıyor.

GQ dergisine verdiği röportajda "ekranda stand-up yapmıyorum, yaptığım işin kahkaha kaldırır yanı yok" diyen bu yüzden herkesin kendisini soğuk bir kadın olduğunu düşündüğünü söyleyen Gönder, Lingo yarışmasında ne gülüyor ne güldürüyor.  Yaptığı soğuk espiriler yarışmacıları da ekran başındakileri de eğlendiremiyor.

Burcu Esmersoy bir zaman yaptığı gibi NTV'nin her programında Dilara Gönder'in olmasını istemiyorsa kanal yönetimi, Lingo için daha neşeli, şen şakrak bir sunucu bulabilir.

ÇOK OKUNANLAR