GÜNDEM

'Diğer gazeteler 5 yıl sonra çok geç kalacak

Eyüp Can canlı yayında "Biz içerik üretiyoruz. O içeriği farklı mecralardan nasıl vereceğiz. Kağıt gidebildiği kadar gidecek." diyor...

'Diğer gazeteler 5 yıl sonra çok geç kalacak
GAZETECİLER.COM - 17. yılına daha 'dijital' bir yapıyla giren Radikal'in genel yayın yönetmeni Eyüp Can bugün yapmaya çalıştıklarını ve gerekçelerini Medya Mahallesi'nde anlattı.

Akif Beki ve Ayşenur Arslan'ın sorularını yanıtlayan Eyüp Can, şimdi kendi attığı adımları 5 yıl sonra atmak isteyen gazetelerin çok geç kalacağını söyledi.

Akif Beki:
Dijitale apar topar kaçar gibi kaymak çok sağlıklı gelmiyor. Kağıdın ömrü bitiyor, gazetecilik ölecek gibi pür telaş gidiyoruz.

Eyüp Can: Ben Türkiye'nin bu süreci daha da rasyonel adımlar atıp daha iyi okuması gerekiyor diyorum. Biz içerik üretiyoruz. O içeriği farklı mecralardan nasıl vereceğiz. Kağıt gidebildiği kadar gidecek. Bize yepyeni imkanlar açıldı.

Eyüp Can: Stüdyo kurmuşlar binaya...

Ayşenur Arslan: Oradan yapsaydık keşke yayını.

Eyüp Can: Web TV hazırlıyoruz, radikal'in sesli versiyonu olacak. Bunlar yaptığımız işi daha da iyi yapmak için imkanlar. Canlı yazıişleri yaptık.

Ayşenur Arslan: Para karşılığı olacak mı?

Eyüp Can: Amaç para kazanmak değil. Derinlikli insanları doyuran ilgi gruplarının olduğu şeyler oluşturmak.

Akif Beki: Vatandaş gazeteciliği kavramı türedi, korsan gazetecilik yapabiliyor cep telefonu olanlar.

Eyüp Can: Biz açlık grevini manşet yaptık. Ama blog yazarlığı diye bir şey başlattık. Sen Radikal yazarısın ama gençler, her yaştan görüşten insanlar görüşlerini bloglardan yazabiliyor Radikal'de. Biz bir blog yazarını Radikal'de gazeteye de koyduk. 12 Eylül'de açlık grevine başlayan ve geçmişte de gazetecilik yapan bir gencin yazısını koyduk gazeteye. Bütün taraflar buna çözüm arıyor biz de bu olayı yaşamış bir insanın sesini duyuruyoruz.

Ayşenur Arslan: Yapmanız gereken bu değil mi zaten?

Eyüp Can: Bizim muhabirlerimiz konuyu araştırıyor zaten. Burada olayı, haberi zenginleştiriyoruz.

Ayşenur Arslan: Ben deklarayson için tiraj kaybı mı sebep diyorum. Türkiye'de yeni okur üretemedi gazeteler...

Eyüp Can: Başka ülkelerde üretebildi mi? ABD'de her yıl yüzde 10 düşüyor gazete okurları... İnternet tek sebep değil. Kimliklerini yeniden belirlemek zorunda gazeteler. İstismar edilmesin gazeteler içeriğimizi herkese her an ulaştırlarım. 5 yıl sonra yapmaya kalkanlar çok geç kalacaklar.
ÇOK OKUNANLAR