GÜNÜN TELEVİZYONCUSU

Didem Arslan Yılmaz

Habertürk

Didem Arslan Yılmaz

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara'yı kana bulayan saldırı sonrası herkesin biraz daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini söyledi. İstifa mekanizmasının böyle bir olayda mutlaka çalıştırılması gerektiğini ifade eden Bahçeli, saldırıda kullanılan bombaların 935 kilometre taşınarak Rakka'dan getirildiğini söyleyerek "Ortada büyük bir zafiyet vardır" diye konuştu. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Habertürk'ün ortak yayınında, Didem Aslan Yılmaz'ın gündeme ilişkin soruları cevapladı. 7 Haziran sonrası ilk kez canlı yayına çıkan Bahçeli, koalisyon tartışmalarıyla ilgili olarak Davutoğlu'nun kamuoyunu yanılttığını ve doğruları söylemediğini ileri sürdü.

Türkiye'de 20 Temmuz'dan itibaren tırmanan bir terör hadisesiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Bahçeli, Ankara'daki mitingi düzenleyen STK'ların güvenlik güçleriyle işbirliği yaparak gerekli önlemleri almadığını söyledi. İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları;

"Terörün bu kadar tırmandığı bir ortamda, eğer böyle bir toplantı yapılacaksa, çok hassas olunması ve kendi örgütleri içerisinde tedbirleri geliştirmesi noktasında, güvenlik güçleriyle işbirliği yapmaları gerekiyordu. Görünüyor ki böyle bir işbirliği yapılmamış. Hemen sonrasında acı bilanço belil olmadan, bazı STK'lar ve siyasi partilerin miting yapmalarını yadırgadığımı da söylemek istiyorum.

ÇOK OKUNANLAR