GÜNDEM

DHA'dan flaş transfer! Hangi ödüllü ismi kadrosuna kattı?

Genel Müdürlük görevine Salih Zeki Sarıdanişmend'in getirildiği Doğan Haber Ajansı kadrosuna deneyimli bir isim katıldı.

DHA'dan flaş transfer! Hangi ödüllü ismi kadrosuna kattı?

Bugüne kadar çektiği fotoğrafalar ulusal medyanın dışında Reuters, AP, AFP, EPA, Sipa Press, The Times, Der Spiegel, Paris Match, Time, The Guardian gibi dünyanın önemli medya kuruluşları tarafından yayınlanan ödüllü foto muhabiri Uğur Can yeniden DHA’da. 22 yıllık meslek hayatının büyük bölümünü savaş ve kriz bölgelerinde geçiren Can, Fotoğraf Editörü olarak görev alacak.

UĞUR CAN KİMDİR?
1979’da İstanbul da doğdu. Meslek hayatına1995 yılında Show TV’de başlayan Uğur Can, Kanal E, Kanal 9, BRT TV, Sabah Gazetesi, Gazete Haber Türk ve Doğan Haber Ajansı’nda çalıştı. 22 yıllık meslek hayatının büyük bölümünde savaş ve kriz bölgelerinde görev yaptı

İsrail- Filistin arasında yaşanan çatışmalarda uzun yıllar görev yaparak dönemin önemli Filistinli liderlerinden Yasser Arafat, Şeyh Ahmet Yasin ve Hamas lideri İsmail Haniye ile röportajlar yaptı.

Amerika’nın Irak’a yönelik “özgürlük” harekâtı sırasında Musul, Kerkük ve Erbil’de yaşanan çatışmalar ve insani yardım operasyonlarını izledi. Sudan’da yaşanan iç savaşın ardından Türk Kızılay’ının bölgedeki insani çalışmalarını fotoğrafladı. Suriye’de yaşanan savaş ve mülteci krizini fotoğrafladı. Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’sunda yaşanan terör olaylarını uzun yıllar takip etti ve 2008 yılındaki “GÜNEŞ” sınır ötesi harekâtını fotoğrafladı. “Hendek” olaylarında Diyarbakır Sur ve Şırnak’taki iç güvenlik operasyonlarını görüntüledi.  2011 yılında yaşana Van depremi ve 2016 yılında yaşanan büyük Nepal depremini fotoğrafladı. Gezi olaylarını takip etti ve birçok fotoğrafı Gezi olaylarının sembol fotoğrafları arasında gösterildi. Ayrıca Gezi olayları sırasında çektiği fotoğraflar “Gazeteci Gözüyle Direniş” isimli kitapta yayınlandı.

Uğur Can’ın bu güne kadar çektiği fotoğrafalar ulusal medyanın dışında Reuters, AP, AFP, EPA, Sipa Press, The Times, Der Spiegel, Paris Match, Time, The Guardian gibi dünyanın önemli medya kuruluşları tarafından yayınlandı.

Uğur Can; Gezi olayları sırasında çektiği fotoğraflar ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gazetecilik Başarı Ödülü (fotoğraf) ile TFMD Mustafa Pekcan Özel Ödülü’nü(2014), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başına konan keklik fotoğrafı ile TFMD Yılın Siyaset Fotoğrafı Ödülü’nü aldı (2016), TSYD Yılın Spor Fotoğrafı Ödülü’nde üçüncülüğü kazandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar