GÜNDEM

Devlet Wikileaks belgelerini sansürledi mi?

İnternet sitesi WikiLeaks'in dün açıkladığı başta ABD olmak üzere bir çok ülkeye ait resmi yazışmalar, Türkiye'nin resmi ajansı tarafından sansürlendi mi?

Devlet Wikileaks belgelerini sansürledi mi?

GAZETECİLER.COM - Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan, "Başbakan için olumlu sözler yayımlandı, olumsuz ifadelerin üstü çizildi, yayımlanmadı. Hem de bu devirde. Tek parti dönemi gibi" dediği yazısında Türkiye'nin resmi ajansı tarafından sansürlendiğini ileri sürdü.

Tezkan "WikiLeaks belgeleri ve devlet sansürü" başlığıyla yayımlanan yazısında şöyle dedi:

"Yazışmaların içinde, Başbakan için övgü dolu sözler de var, sert ifadelerle eleştiriler de..

Katılırsınız katılmazsınız, haddini aşmış dersiniz, kızarsınız kızmazsınız, son tahlilde yorumdur.. Yorum sansürlenir mi?

Maalesef sansürlendi.. Onu bile yaptık!.. Devletin resmi ajansı tarafından sansürlendi.. Başbakan için olumlu sözler yayımlandı, olumsuz ifadelerin üstü çizildi, yayımlanmadı..

Hem de bu devirde.. Tek parti dönemi gibi.. Bu kargaşada görmezden gelinmemesi gereken bir durumdur..

Sen istediğin kadar sansürle.. İnternet var.. İsteyen şakır şakır öğreniyor.. Sonra adam kendileri için Başbakan yorumu yazmış göndermiş.. Bizden neyi gizliyorsun.. Bizden neyi saklıyorsun..  Bunda alınacak ne var..

(...)  Devletin resmi ajansı bu yazışmaları önemsemiyorsa hiç yayımlamasın..

Öyle bir çarpıtarak yayımladılar ki; okuyan vay be der, Amerikalılar bizim Başbakan için ne güzel şeyler düşünüyormuş.. Ne övgüler yazmışlar.. Diyen de oldu..

Eski Dışişleri Bakanı AKP Milletvekili Yaşar Yakış dedi.. Televizyona çıktı, Erdoğan hakkında yazılanlar için biz yazdırsak bu kadarını yazdıramazdık dedi.. Onayladı, alkışladı!.. Belli ki devletin resmi ajansının geçtiği metni okumuş.. Komik oldu tabii.."

Mehmet Tezkan
'ın köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR