POLEMİK

Devlet istese, izdivaç rezilliği 1 haftada ortaya saçılır

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu yazdı. Neden evlenmiyorlar, kaç para alıyorlar? Kaç paraya transfer oluyorlar? Müzmin gelin adayı ne istedi?

Devlet istese, izdivaç rezilliği 1 haftada ortaya saçılır

Hergün milyonlarca kişinin izlediği evlilik programlarıyla ilgili Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu'ndan çok çarpıcı bir yazı geldi.

Programların kurmaca olduğunu, popüler adayların sudan bahanelerle teklifleri reddedip, hem şöhret hem para kazandıklarının altını çizen Eyüboğlu, RTÜK'ün istese bir haftada tüm rezaleti gözler önüne serebileceğini vurguladı.

Eyüboğlu'nun yazısından ilgili bölüm şöyle;

EVLİLİK BAHANE ŞÖHRET ŞAHANE

Evlilik programlarının geldiği noktadan şikâyet eden çok ama başta devlet olmak üzere üstüne düşeni yapan yok...

Alo RTÜK Hattı'na şikâyet yağınca, RTÜK bunları inceleyip, zaman zaman bu programlara ceza yağdırıyor ama sonuç ortada...

Ekrandaki her şey yasalar ve yönetmenliğe uygun hale getiriliyor gibi görünse de aslında asıl numara arka planda...

BİR HAFTADA TÜM REZİLLİK ORTAYA SAÇILIR
 
Devletin ilgili birimleri işin perde arkasını araştırsa, bu programlardan bazılarının izleyicileri nasıl kandırdığını ortaya çıkaracak ama nerede o irade?

Devlet bir müfettiş görevlendirse, bu programlara sözüm ona "eş bulmak için" çıkanlardan bir kısmının yapımcılar tarafından maaşa bağlandığı, o nedenle taliplerini sudan bahanelerle reddettikleri bir haftada çıkar gün ışığına...

MAAŞLA TRANSFER OLUYORLAR

Bir programdan bir sezon boyunca ayda 2 bin lira alanların ikinci sezon, rakip program ekibince 5 bin lira maaşla transfer edildiği de...

İş öyle bir noktaya geldi ki Türkiye'nin evlilik programlarından tanıdığı "müzmin gelin adayı", geçenlerde bir menajere gidip, şöyle dedi:

"Evlilik programlarında yeterince tanındım ama kazandığım para çok az. O yüzden evlilik programlarını bırakıp, daha fazla para kazanmak için dizilerde ve reklamlarda oynamak istiyorum. Senin gibi menajerlere ihtiyacım var benim."

İZLEYİCİ KURGUDAN HABERSİZ, NUMARALARDAN HABERSİZ!..

Hafta içi her gün 4 milyondan fazla insanın yapılan kurgulardan, numaralardan habersiz izlediği "evlilik programları"nın kadrolu elemanlarından bazıları, "Evlilik bahane, şöhret şahane" diyorsa, gerisini siz düşünün.

ÇOK OKUNANLAR