KULİS

Derya Sazak'tan Can Dündar açıklaması!

Can Dündar'ın 'süresiz izin'e çıktı haberiyle ilgili Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'tan açıklama var. İşte detaylar...

Derya Sazak'tan Can Dündar açıklaması!
GAZETECİLER.COM
Milliyet gazetesinin muhalif yazarlardan Can Dündar'ı zorunlu izne çıkardığı yönündeki iddialara Derya Sazak'tan yanıt geldi.

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Can Dündar'ın 'süresiz izin'e çıktı haberiyle ilgili Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak ile yaptığı görüşmede aldığı yanıtları yazdı.

Sazak'ın iddiaları red ettiğini kaydeden Fatih Polat şöyle dedi:

Konuyla ilgili olarak önce Milliyet yönetimi dışında görüştüğüm çeşitli kaynaklar, bu iddiaların doğru olduğunu dile getirdiler. Can Dündar’ın da, durumu henüz netlik kazanmadığı için bu konuda bir açıklama yapmadığı dile getirildi.

Ardından, konuyla ilgili olarak, Hasan Cemal olayı nedeniyle kendisini eleştiren bir yazı yazmış olduğum ve öncesinde bir hukukumuz olan Derya Sazak’ı aradım ve iddiaları doğrudan ona sordum.

Sazak, “Can Dündar normal iznini kullanıyor. Doğru değil” dedi. Sazak’ın ifadelerinden bu iddiaların kendisini bunaltmış olduğunu hissettim.

Bu olayın sonunun Hasan Cemal olayı gibi değil, Sazak’ın bana yaptığı açıklamada olduğu gibi sonuçlanmasını diliyorum. #direnCanDündar
ÇOK OKUNANLAR