REKLAM

Dergi reklam pastası büyüdü ama...

Türkiye'de 2012 yılının ilk dokuz ayında kaç milyon dergi satıldı? Rakamlar düşüyor mu yoksa artıyor mu?

Dergi reklam pastası büyüdü ama...
GAZETECİLER.COM  - Dağıtım şirketlerinden alınan verilere göre Türkiye'de 2012 yılının ilk dokuz ayında 29 milyon adet dergi satıldı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre 900 bin adet azalışa işaret ediyor.

Reklam alan dergiler pazarında ise satılan dergi sayısının 15,5 milyon olduğu belirtiliyor. 2011 yılının ilk 9 ayına göre reklam alan dergilerin net satış adetlerindeki gerilemenin yüzde 5,8 olduğu tahmin ediliyor. Bu gerileme kısmen haftalık periyottaki yayınlardan kısmen de yayın hayatına son verilen lisanslı dergilerden kaynaklanıyor.

DOĞAN EN BÜYÜK PAYA SAHİP

Reklam alan dergiler pazarı içerisinde Ocak-Eylül 2012 döneminde yayınladığı toplam 4 adet haftalık, 21 adet aylık, 2 adet özel periyotlu ve 25 adet dönemsel yayınıyla 4,7 milyon satış adedine sahip olan Doğan Burda yüzde 30 ile en büyük pazar payına sahip şirket.

REKLAM PASTASI BÜYÜDÜ

Türkiye toplam dergi reklam pazarının 2012 yılının ilk dokuz ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 2,9 büyüyerek 84,8 milyon TL seviyesinde gerçekleştiği tahmin ediliyor. Ocak-Eylül 2012 dönemi reklam geliri 43,3 milyon lira seviyesinde olan Doğan Burda reklam pastasının yarısını tek başına alıyor.

(ekonomiservisi.com)

ÇOK OKUNANLAR