MEDYA KÖŞESİ

Deniz Zeyrek'ten RTÜK'e tepki: Çifte standartlı karar

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Fox tv ve Halk TV'ye verdiği cezaları eleştirken RTÜK'ün çifte standartlı davrandığını belirtti.

Deniz Zeyrek'ten RTÜK'e tepki: Çifte standartlı karar

RTÜK'ün FOX TV ve Halk TV'ye verdiği cezalara bir tepki de Deniz Zeyrek'ten geldi. 

İfade özgürlüğünün önemine değinen Deniz Zeyrek, RTÜK'ün bu kararı için "RTÜK'ün Fox TV ve Halk TV'ye verdiği orantısız cezalar, o son soluk borularını da kesmeyi hedefliyor. Hükümeti destekleyen kanallarda insanları hain ilan eden, hedef gösteren, kelle koparmaktan söz eden, hakaret içeren yayınlara seyirci kalan bir kurulun, söz konusu Fox TV ve Halk TV olunca ceza listesini en üst sınırdan açması objektiflikten uzak, partizanca bir tutumdur. " ifadelerini kullandı. 

İŞTE DENİZ ZEYREK'İN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM


Bir çok medya kuruluşu izleyici kaybederken, Fox TV ana akım, Halk TV de muhalif bir kanal olarak izlenme oranlarını artırıyor. İki kanal da toplumdaki önemli bir ihtiyacı karşılıyor, adeta soluk borusu oluyor. Fox TV'deki haber kuşaklarının, dizileri geride bırakan yüksek izlenme oranının altında, vatandaşın gündelik yaşamda karşılaştığı gerçekleri, bir kitle iletişim aracından duyma arzusu yatıyor. Hakkını arayan bir işçinin, yüksek su faturasına karşı mücadele eden bir yurttaşın, şeker pancarı tarlada kalmış bir çiftçinin kendi sorununu o ekranda gördükten sonra “sesimiz oldunuz” sözleriyle teşekkür etmesi boşuna değildir.

Lafı dolandırmaya gerek yok. RTÜK'ün Fox TV ve Halk TV'ye verdiği orantısız cezalar, o son soluk borularını da kesmeyi hedefliyor. Hükümeti destekleyen kanallarda insanları hain ilan eden, hedef gösteren, kelle koparmaktan söz eden, hakaret içeren yayınlara seyirci kalan bir kurulun, söz konusu Fox TV ve Halk TV olunca ceza listesini en üst sınırdan açması objektiflikten uzak, partizanca bir tutumdur. Bir başka unsur da ceza konusu sözlerin, zaten yargıya yansımış olması. Bir yayının ardından, bir taraftan yargı, diğer taraftan RTÜK ile hem kişileri, hem kurumları ağır cezalar ile köşeye sıkıştırma çabasının adı olsa olsa “çifte kavrulmuş ifade özgürlüğü” olur. Bu çifte standartlı kararlara imza atan RTÜK üyeleri için, gün bittiğinde başlarını yastığa iç huzuruyla koymaları, ne kadar zor olsa gerek!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar