GÜNDEM

Deniz Çakır'a mahkemeden kötü haber

Deniz Çakır'ın bir AVM'nin cafesinde başörtülü kadınları sözlü taciz ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan çıkan takipsizlik kararında flaş bir gelişme yaşandı.

Deniz Çakır'a mahkemeden kötü haber

2018'in son gününde bir cafede gerçekleşen olayın suları durulmak bilmiyor. Yaşanan son gelişmede başörtülü kadınları taciz ettiği iddialarına maruz kalan Deniz Çakır hakkında mahkemeden çıkan takipsizlik kararı, yapılan itirazlar sonucu kaldırıldı.

Mahkeme, 'özel hayatın gizliliğini ihlal' ile 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlarından Deniz Çakır'a takipsizlik kararı vermişti ancak, 'dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı hakaret' suçundan başlatılan soruşturma ise devam ediyordu.

Mağdur olduğunu iddia eden kişiler, Deniz Çakır hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz etti. İstanbul 7. Sulh Ceza Hâkimliği ise takipsizlik kararının kaldırılmasına karar verdi.

Böylece Deniz Çakır, yukarıdaki suçlardan yargılanmaya devam edecek. Ayrıca Çakır, geçtiğimiz gün olay anı görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı;

“Hakkımdaki haksız ve tek yanlı suçlamaların ortalıkta bir cadı kazanı kaynatmaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Bugün basına ve sosyal medyaya yansıyan haberlerde; yine şikayetçi görünen kişilerin ilk günkü isnatları, tek yanlı beyanları, yeni bir şeymiş gibi ve sansasyonel bir üslupla sunuluyor"

"Her şeyden önce biraz insani, vicdanlı ve insaflı, gerçeklerin dışına çıkmama özeni ile tüm bunların toplamından çıkacak biraz gazetecilik etiğine uyulması talebim var"

"Bırakalım yargı; gerçeği bulma görevini, kimseden etkilenmeden, yansız bir şekilde sürdürsün. Basın; çatışma ve gerginlikler yerine gerçek ve hukuktan yana olsun"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar