TV HABER

Deneyimli gazeteci ekranlara dönüş yaptı! İşte yeni adresi

15 yıldır aralıksız sürdürdüğü Deşifre programını 2016 yılında sonlandırarak ekranlardan çekildiğini duyuran Mehmet Ali Önel, dönüş yaptı.

Deneyimli gazeteci ekranlara dönüş yaptı! İşte yeni adresi

Mustafa Önel, bundan böyle Beyaz TV’de ekrana gelen ve sunuculuğunu Ferda Yıldırım’ın üstlendiği “Her Açıdan” adlı programında yorumcu olacak.

‘TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMADILAR’

Deneyimli gazeteci, programı sonlandırma kararı aldığı dönemde PKK’nin hedef listesinde olduğunu açıklamış daha sonra ise verdiği mücadelede kendisinin yalnız bırakıldığını dile getirerek şu ifadeleri kullanmıştı: “Cesaretle mesleğimi yerine getirdim ama gelmiş olduğunuz noktada vermiş olduğum mücadelenin anlamsız olduğunu gördüm ve ben bu mücadeleden çekiyorum. Kimseden korktuğum için falan değil. Verilen mücadelenin amacına uygun olmadığını, yeterince taşın altına herkesin elini koymadığını ve bu işin eninde sonunda üzülerek de olsa Türkiye'nin daha kötüye gittiğini görerek ve bu süreçte elinden gelenin fazlasını yapmış bir gazeteci olarak gönül rahatlığı ile köşeme çekiliyorum."

MEHMET ALİ ÖNEL KİMDİR?
Mehmet Ali Önel, Artvin Yusufeli’nde doğmuştur. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra aynı okulda lisans üstü eğitim aldı ve bir süre öğretim görevlisi olarak çalıştı. Önel, 1990 yılında TRT’de yayınlanan ve yapımcılığını Uğur Dündar’ın üstlendiği “Hodri Meydan” adlı programında asistan olarak çalışarak televizyonculuğa başladı. 1992 yılında “Arena” programının çekirdek kadrosunda yer aldı. 1995 yılında “Arena” programı Kanal D’ye transfer olduğunda Yapım Koordinatörlüğü ile görevlendirildi. Bu görevde 5 yıl kaldı. 2000 yılı yaz aylarında ARENA programından ayrıldı. Ve “Haber Özel” adında yepyeni bir haber programını yayın hayatına soktu. Mehmet Ali Önel, 2001 yılında Kanal 7'de “Deşifre” adlı haber programını hazırlayıp sunmaya başladı. 2002 yılında ekibiyle birlikte Star Tv’ye transfer oldu ve 2009 yılında da Atv'ye geçti. 2011 yılında ise programını A Haber'e taşıdı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar