RÖPORTAJ

Demircan'dan Emek Sineması müjdesi

Başkan Demircan, çok tartışılan Emek Sineması ile ilgili son noktayı koydu, yılbaşında açılacak.

Demircan'dan Emek Sineması müjdesi
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, çok tartışılan Emek Sineması ile ilgili son noktayı koydu. Demircan, "Emek Sineması yılbaşında açılacak. Biz Beyoğlu'nun tarihi mimarisini koruyoruz. Emek Sineması'ndaki hassasiyetimiz yüksek. Beyoğlu'ndaki tüm tarihi yapıların restorasyonu bu duyguyla yapılıyor. Uluslararası programları Emek Sineması'nda yapmayı planlıyoruz" dedi.

Belediyedeniz.com sitesinin bu haftanın konuğu İstanbul'un en gözde ilçesi Beyoğlu'nun başarılı Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan oldu. Demircan, Beyoğlu'na ilişkin soruları yanıtladı.

Örneğin, Beyoğlu'nda hala devam etmekte olan ‘'Taksim Meydan Projesi'' ne zaman bitecek? Ya da Yavuz Sultan Selim Köprüsü hakkında neler düşünüyor? 3. Köprü'nün İstanbul'a ne gibi faydaları olacak? A'dan Z'ye tüm İstanbulluları yakından ilgilendiren pek çok sorunun cevabını verdi.

TAKSİM PROJESİ UZUN SÜRDÜ AMA SONUÇ İYİ OLMALI

Başkanım ilk olarak hemen sormak istiyoruz, Taksim Meydan Projesi ne zaman bitecek?

Taksim Meydan Projesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin halen çalışmalarına devam ettiği bir proje. Projenin sağlıklı ve güzel olabilmesi için gerçekten çok özenle çalışılıyor. Projenin yılbaşına kadar tamamlanması hedefleniyor. Beyoğlu'nda yapılan işin zamanı uzun olabilir fakat sonucu iyi olmalı. Çünkü proje bittikten sonra meydan yıllarca kullanılacak.

EMEK SİNEMASI YILBAŞINDA AÇILACAK

Herkesin açılmasını beklediği Emek Sineması'nın çalışmaları da devam ediyor. Proje 2016'da mı tamamlanacak?
Emek Sineması yılbaşında açılacak. Çok tartışılan bir projeydi. Bazı insanların yanlış beyanları toplumsal hassasiyeti bilinçli bir şekilde hareketlendirip siyasi bir netice elde etmek isteyenlerin bir yönlendirmesi projesiydi. Toplum bunu da süreç içinde anladı diye düşünüyorum. Sonuçta biz Beyoğlu'nun tarihi mimarisini koruyoruz. Emek Sineması'ndaki hassasiyetimiz yüksek. Beyoğlu'ndaki tüm tarihi yapıların restorasyonu bu duyguyla yapılıyor. Uluslararası programları Emek Sineması'nda yapmayı planlıyoruz.

HEP SAHNEDE OLMAK GÜZEL BİR ŞEY

Beyoğlu, İstanbul'un kalbi konumunda ve göz önünde olan bir ilçe. Bu kentin başkanı olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Hep sahnede olmak güzel bir şey. Fakat bir eksiklik olunca da kaçma şansı yok. Beyoğlu'nda işler güzel gidince alkış var, kötü olduğu zaman ise eleştiri var. Ben Kasımpaşalıyım. Burada doğup büyüdüm. Buranın insanlık hallerine alışığım. Bu olaylar da buranın bir parçası. Baktığımız zaman bize artık normal geliyor.

 


ÇOK OKUNANLAR