GÜNDEM

Dedesini onun kıyafetleri ile uğurladı

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Ekrem Bora'nın cenaze töreni ünlüler geçidine döndü. En ilginç an ise...

Dedesini onun kıyafetleri ile uğurladı
GAZETECİLER.COM - 78 yaşında hayata veda eden Ekrem Bora'yı son yolculuğuna sevenleri uğurladı. Ekrem Bora ile aynı adı taşıyan torunu, dedesini onun takım elbisesini giyerek uğurladı.

VASİYET ETTİĞİ GİBİ OLDU

Ekrem Bora yakınlarına morgda bekletilmek istemediğini vasiyet etmişti. Ailesi de bu vasiyete uydu. Ünlü sanatçı için bugün arka arkaya iki tören düzenlendi.

Usta oyuncu için ilk tören Akatlar Kültür Merkezi'nde yapıldı. Çok sayıda ünlü ismin katıldığı tören sırasında ünlü oyuncunun naşı başında onunla aynı ismi taşıyan torunu Ekrem Bora nöbet tuttu.

FENER BAYRAĞINA SARILDI

Ekrem Bora'nın cenazesi burdaki törenin ardından cenaze namazının kılınacağı Zincirlikuyu Camiine getirildi. Bu sırada sıkı Fenerli olan Bora'nın tabutunun üzerine Fenerbahçe bayrağı ve ''Güle Güle Ekrem Ağabey'' yazılı bir not bırakıldı.

Buradaki cenaze namazına Ekrem Bora'nın eşi Gül, kızları Yasemin Bora, Lale Bora ve Sevil Kayıhan ile torunu Ekrem Kayıhan'ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sinema sanatçıları Perihan Savaş, Sümer Tilmaç, Selda Akkor, Kadir İnanır, Orhan Gencebay, Eşref Kolçak, Hülya Koçyiğit, Kıvanç Tatlıtuğ, Serdar Gökhan, Yusuf Bengin, Mahsun Kırmızıgül ve sanat dünyasından temsilciler ile çok sayıda seveni katıldı.

SAF VE TEMİZ BİR İNSANDI

İzzet Günay da Ekrem Bora için çok şey söylenebileceğini, ancak bugün kelimelerin yetersiz kaldığını, Bora'nın çok eski bir dostu olduğunu bildirdi.
Günay, Ekrem Bora'nın çok iyi bir sinema sanatçısı olmasının yanı sıra Türk sinemasına çok sayıda oyuncu ve seyirci kazandırdığını kaydederek, ''Bora'nın oyuncu tarafının yanı sıra insani tarafı da çok önemliydi. Çok sayıda insana yardımı olmuştur. Saf ve temiz bir insandı. Herkese elinden geldiğince yardım ederdi. Onu kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Mekanı cennet olsun'' dedi.

Sinema sanatçısı Ediz Hun da hayranlık uyardıran bir insan olan Ekrem Bora'nın gençler için çok önemli bir hoca olduğunu söyledi. Hun, Bora'nın sinemalara çok büyük katkılarının olduğunu belirterek, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diledi.

BAKAN TABUTA OMUZ VERDİ

Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Ertuğrul Günay ve Bora'nın sanatçı dostları, tabutu omuzlayarak Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedileceği yere kadar taşıdı. Defin sırasında Bakan Günay da hazır bulundu. 

 

ÇOK OKUNANLAR