KİTAPLIK

Dedektif DNA sizi sırlı ve ilginç olayların içine çağırıyor

Kadir Demircan imzalı Dedektif DNA isimli eser Tuti Kitap'tan çıktı.

Dedektif DNA sizi sırlı ve ilginç olayların içine çağırıyor
Kadir Demircan, Dedektif DNA isimli eserinde DNA tarihini ve gelişim sürecini yalın ve bir o kadar da açıklayıcı bir dilde, örnek vakalardan yola çıkarak Tuti Kitap okurlarına aktarmakta. Herkesin rahatça anlayabileceği bu kitap bilimciler, hukukçular, emniyet birimleri ve öğrenciler tarafından da farklı açılardan değerlendirebilecektir.

Adli vakalarla DNA araştırmaları, şüphesiz en hızlı gelişim gösteren alan ve her geçen gün faili meçhul vakaların vazgeçilmez başrol aktörü. Diğer bir değişle DNA, çözülmesi güç olayların gizli kahramanlarıdır.

Profillemenin her evresini örnekleriyle açıklayan kitap tarihle başlayıp, son bölümde geleceğe dair öngörülerde bulunmakta. Kitabın orta bölümlerinde ise dünya tarihindeki önemli vakalar DNA analizi perspektifiyle anlatılmakta.

Bölümleri titizlikle hazırlanmış bu eserin kolayca okunabilmesinin nedeni, Kadir Demircan'ın akademik başarılarının yanı sıra yazarlıktaki ustalığına da dayanmaktadır. Dedektif DNA, bilimsel açıdan değerli bir yere sahipken, meraklısı için de ansiklopedik bir değere sahiptir. Her bölümü soluk soluğa okuyacağınız bu değerli eser, başucu kitabınız olmaya adaydır.

KADİR DEMİRCAN KİMDİR?

1972 yılında Kütahya'da doğdu. Şaphane Lisesi'ni dönem birincisi olarak bitirdikten sonra 1994'te Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıbbi Biyolojik Bilimler Bölümü'nden mezun oldu. Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde master eğitimini tamamladı. Okayama Üniversitesi Tıp Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Biyokimya Bölümü'nde ADAM genleri üzerine doktora ve post-doktora çalışmalarını tamamladı. Yaklaşık 10 yıl kaldığı Japonya'dan dönerek YÖK tarafından Tıbbi Genetik Doçenti unvanını aldı. Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı'nda Biyoloji İhtisas Dairesi Başkanlığı ve TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi'nde Yayın Kurulu Üyeliği yaptı. Tıp Fakültesi dışında Hukuk Fakültelerinde kriminalistik dersleri veren Demircan'ın birçok uluslararası yayın ve ödülü olup, halen Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde (Ankara) Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmaktadır. Meslekî faaliyetlerinin yanı sıra serbest yazarlık yapmakta, Bilim ve Teknik Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği zamanında başladığı "Bilim Söyleşileri" programlarına bilim elçisi olarak devam etmektedir. İngilizce ve Japonca bilen Demircan, TÜBİTAK yayınlarından çıkan "Bilimi Kullan, Olay Yeri İnceleme Uzmanı Ol" ve "Adli Tıp" adlı kitaplara bilimsel danışmanlık yapmıştır. Demircan, ayrıca dünyanın en prestijli ödüllerinden olan "Ten Outstanding Young Persons of the World" programının Türkiye finalleri olan TOYP-Türkiye'nin On Başarılı Genci projesinde "Bilimsel Önderlik/Kişisel Başarı" kategorisinde aday gösterildi. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

ÇOK OKUNANLAR