GÜNDEM

Dansözü sordular kediyi hatırlattı!

Başbakan Erdoğan Güney Kore'ye giderken havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte medya ile ilgili sorulara verdiği yanıtlar...

Dansözü sordular kediyi hatırlattı!

GAZETECİLER.COM - Başbakan Erdoğan gazetecilerin gündemdeki konular ile ilgili sorularını yanıtladı. Güney Kore'ye uçmadan önce Esenboğa Havaalanında konuşan Erdoğan, medya gündemindeki konular ile ilgili iki soruya birbirinden ilginç iki yanıt verdi.

"SİZ HALA DEVLETÇİLİĞİ Mİ SAVUNUYORSUNUZ?"

İlk soru gazeteci Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'nın dün katıldığı "Kozmik Oda" programıyla ilgiliydi. Bir gazetecinin sorduğu "Mehmet Ali Ağca dün akşam devlet kanalına çıkartıldı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Başbakan Erdoğan'dan çok ilginç bir yanıt geldi.

Başbakan Erdoğan bu soru üzerine "Özel kanal devlet kanalı diye niye ayırıyorsunuz. Siz hala devletçiliği savunuyor musunuz. Devletçilik geride kaldı. Rahat hareket edeceğiz. En iyiyi en güzeli görme imkanı bulacağız." diyerek yanıt verdi.

"ERDOĞAN'I KEDİYE BENZETİRKEN SESİNİZ ÇIKMIYORDU"

Erdoğan'a medya ile ilgili ikinci soru Sabah gazetesi çizeri Salih Memecan'ın Kılıçdaroğlu'nu dansöz olarak çizdiği karikatür ile ilgili olarak geldi.

Erdoğan bu soruyla ilgili olarak "Onu karikatüristlere soracaksın. Erdoğan'ı kediye köpeğe benzettikleri zaman bir şey söylemediniz. O zaman basın özgürlüğü dediniz o karikatürleri savundunuz. Karikatüristlere bunu sorarsanız çok isabetli olur. Ben karikatüristlerin sınırını öğrenemedim. Siz bu dünyanın içindesiniz kendiniz daha iyi öğrenebilirsiniz." dedi.

Başbakan Erdoğan bu soruya verdiği yanıttan sonra teşekkür ederek basın toplantısını bitirdi.

CUMHURİYET ÇİZERİ ERDOĞAN'I KEDİ GİBİ ÇİZMİŞTİ

9 Mayıs 2004 tarihinde Cumhuriyet gazetesi çizeri Musa Kart, Türkiye'deki İmam Hatip Liselerini ip yumağı , Recep Tayyip Erdoğan'ı da ip yumağına dolanmış kedi olarak tasvir ettiği karikatür hakkında Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet gazetesi ve yazı işleri müdürü Mehmet Sucu hakkında Ankara 8. Asliye Hukuk mahkemesinde tazminat davası açmıştı.  Erdoğan davayı kazanmı, ancak bu karar, Yargıtay'ın mizaha hoşgörü istediği ve siyasilerin ağır eleştirilere katlanması gerektiğine işaret ettiği kararıyla bozulunca dava yeniden ilk mahkemeye dönmüştü.

Daha sonraki davalarda ise Yargıç, Yargıtay gerekçesini dikkate alarak Erdoğan'ın tazminat istemini reddetmişti.

ÇOK OKUNANLAR