KİTAPLIK

Danışmanı Ahmet Sever Gül'ün engellediği kitabı yayımladı

Cumhurbaşkanlığı döneminde başdanışmanlığını yapan gazeteci Ahmet Sever’in kaleme aldığı “Abdullah Gül ile 12 yıl/ Yaşadım Gördüm Yazdım” adlı kitap Pazartesi günü çıkıyor.

Danışmanı Ahmet Sever Gül'ün engellediği kitabı yayımladı

Abdullah Gül’ün önce Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde başdanışmanlığını yapan gazeteci Ahmet Sever’in kaleme aldığı “Abdullah Gül ile 12 yıl/ Yaşadım Gördüm Yazdım” adlı kitap Pazartesi günü çıkıyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında, Gül Cumhurbaşkanlığını Recep Tayyip Erdoğan’a devrederken Çankaya Köşkü’nde verdiği veda resepsiyonunda eşi Hayrünnisa Gül’ün sözleri damga vurdu. Gül, “Bir turnusol döneminden geçiyoruz. Bu süreçte bazı yaşadıklarımızı, 28 Şubat döneminde benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile yaşamadık. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı (ayaklanmayı) ben başlatacağım” demişti.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Ahmet Sever’in yazdığı 208 sayfalık bu kitapta, Gül’ün, Erdoğan’la görüş ayrılığına düştüğü “Gezi”, “17-25 Aralık”, “Gazeteci tutuklamaları”, “Hakan Fidan krizi” benzeri pek çok olayla ilgili ayrıntılar ilk kez açığa çıkacak. Böylece Hayrünisa Gül’ün sözünü ettiği “intifada” da ateşlenmiş olacak.

Tam da AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun seçim sonrası tartışılan pozisyonu ve Gül’ün partiye dönmesi spekülasyonları yapılırken yayımlanacak kitab dikkatleri üzerine çekecek. Kurulacak muhtemel bir koalisyon için “Gül’ün katalizör” olabileceği yorumları da, kitapla ortaya çıkacak tartışmaları alevlendirecek.

SEÇİMLERİ BEKLEDİ

Ahmet Sever’in kitabı, Seçimlerinden önce yayımlanacaktı. Ancak Gül, bunu istemedi. Cumhuriyet yazarı Mustafa Halif, 10 Mayıs’ta bunu yazdı. Halif’e göre, Gül, Ahmet Sever’e “Seçim öncesi siyasi polemik olsun istemem. Seçimlerden sonra yayımlanırsa iyi olur Ahmet Bey” dedi ve kitabın yayımı 15 Haziran’a kaldı.

Gül Ahmet Sever’i Erdoğan’a karşı da şiddetle korudu. Gazeteci Ruşen Çakır, Gül’ün rahatsızlığını yazınca, Erdoğan bundan Ahmet Sever’i sorumlu tuttu ve işten çıkarılması için bastırdı, ancak Gül direndi.

Kitapta neler var?

Kitapta şu soruların yanıtları olacak:

*  27 Nisan muhtıra gecesi konutta neler yaşandı, karşı metin nasıl hazırlandı?

* 1 Mart Tezkeresi kabul edilseydi Türkiye’nin rotasını değiştirecek hangi gelişme olacaktı?

* Gül en çok neye üzüldü?

* Cemaat’e yakın mı?

* Gezi Olayları’nı nasıl gördü, neler yaptı?

* Berkin Elvan’ın babasına ne dedi?

* 17/25 Aralık yolsuzluk iddialarına tepkisi ne oldu?

* Bugüne bakıp hatırladığı çocukluk hatırası neydi?

* Twitter yasağını nasıl deldi?

* Erdoğan ile hangi konularda ayrıştı?

* Bülent Arınç’ı istifadan nasıl vazgeçirdi?

* Hayrünnisa Hanım ne zaman “Artık yeter” dedi?

* Hakan Fidan krizinde ne yaptı?

* Çekilme kararını ne zaman ve neden aldı?

* Hangi ünlü gazeteciyi hapse girmekten kurtardı?

* Suriyeli Ermenileri getirmek için hazırlanan gizli plan neydi?

* Ermenistan’ın başkenti Erivan’a gitmeye nasıl karar verdi, bu karara kimler karşı çıktı?

* Pişmanlıkları ve keşkeleri nelerdi?

ÇOK OKUNANLAR