POLEMİK

Cumhuriyet'ten Yeni Akit sunucusu için suç duyurusu

Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri, Akit Tv sunucusu Yusuf Ozan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet'ten Yeni Akit sunucusu için suç duyurusu

Cumhuriyet yöneticileri Akit TV’de 11 Şubat 2018 tarihinde yayımlanan “Gün Başlıyor” programında Cumhuriyet gazetesine hakaretler yağdırıp, tehdit eden programın sunucusu Yusuf Ozan hakkında dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda Yusuf Ozan’ın açıklamalarının tamamının fantezi ürünü, gerçek dışı ve somut hiçbir veriye dayanmadığı belirtilerek Ozan hakkında, iftira, hakaret, suç işlemeye tahrik ve resen tespit edilecek diğer suçlardan dava açılması istendi.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre; suç duyurusu dilekçesinde Yusuf Ozan’ın 11 Şubat günü yayımlanan programda sarf ettiği sözlere yer verildi. Ozan’ın Cumhuriyet’i hedef göstermesine neden olan “Afrin’de 11 şehit” başlıklı manşete atıfta bulunulan dilekçede, aynı gün tüm ulusal gazetelerin 11 şehit haberini manşetten verdiğine dikkat çekilerek diğer gazetelerin manşetleri de örnek olarak gösterildi. Türkiye’yi yasa boğan 11 şehit haberinin diğer gazeteler gibi manşetten görüldüğü belirtilen dilekçede, Ozan’ın “kendi fantezisinin ürünü ve gerçek dışı bir yakıştırma” ile “O 11’i orada yazmak sana zevk veriyor. 11 ile, bu sayısıyla orgazm olduğun için bunu manşete çekiyorsun” diyerek ağır hakaret ve ithamlarda bulunduğu kaydedildi.

AÇIK HAKARET

Yusuf Ozan’ın, yayında kullandığı ifadelerin tamamen gerçek dışı, yalan, uydurma ve iftira olduğu belirtildi. Dilekçede ayrıca, Cumhuriyet gazetesi ve çalışanlarına “Kansız, namussuz, şerefsiz, haysiyetsiz, kripto siyonist, vatanın başına bela, namus yoksunu, hain, dinsiz” ve benzeri hakaretleri ardı ardına sıralayan Ozan’ın söz konusu ağır hakaretlerinin düşünce açıklaması niteliğinde olmadığı ve açık hakaret olduğunun tartışmasız olduğu belirtildi.

HEDEF GÖSTERDİ, TAHRİK ETTİ

Yusuf Ozan’ın, “Hainsin. Kellenin gitmesi lazım. Tek adam rejimi olsaydı, ah keşke olsa. Sizi iki dakikada kapatsa. Keşke bir de şeriat olsa. Keşke idam olsa sizi sallandırsa. Savaşta sizin gibileri katletmek mubahtır” sözleriyle gazete çalışanlarını hedef gösterdiğine dikkat çekilerek, “Özellikle ‘savaşta sizin gibileri katletmek mubahtır’ sözünün açık bir şiddete çağrı olduğuna hiçbir kuşku yoktur. Şüphelinin bu sözlerinin, TCK’nin 214. maddesinde düzenlenen suç işlemeye tahrik suçu kapsamındadır” ifadeleri yer aldı.

DAHA ÖNCE DE YAPTILAR

İfade özgürlüğü hakkına yönelik sınırlamaların en önde geleninin şiddete çağrı olduğu anımsatılan dilekçede, şu ifadeler yer aldı: “Şüphelinin sözlerinin açıkça şiddete çağrı içerdiği ortadadır. Medyada çalışan şüphelinin, Cumhuriyet gazetesinin uluslararası faaliyet gösteren terör örgütlerinin hedefinde olduğunu bilmemesi mümkün değildir. Bu tehdide karşı Cumhuriyet gazetesi binası 24 saat devlet koruması altındadır. Şüpheli beyanlarıyla bu tehdidin artmasına da neden olmaktadır. Cumhuriyet gazetesi tarihi, ne yazık ki yazarlarının bu tip kışkırtmaların ardından gelen cinayetlerle katledildiği bir tarihtir. Örnek vermek gerekirse; şikâyete konu yayını yapan AKİT TV’nin öncülü konumundaki AKİT gazetesinin 13 Mayıs 1999’da Cumhuriyet yazarı Ahmet Taner Kışlalı’nın fotoğrafının üzerine çarpı koyarak, ‘Halkı köpeğe benzetti’ başlığını attığı yayını hatırlanabilir. Bu yayından 5 ay sonra 21 Ekim 1993’te Ahmet Taner Kışlalı uğradığı bombalı saldırıyla can vermiştir.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar