POLEMİK

Cumhuriyet'te kimler kavga ediyor?

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı üzerinden "iç kavga" iyice kızıştı. Taraflar 'gazetedekiler' ve 'dışarıdakiler' diye iki cepheye ayrıldı? Kim hangi cephede?

Cumhuriyet'te kimler kavga ediyor?

Cumhuriyet gazetesindeki Vakıf kavgası daha da alevlenerek büyüyor.

Cumhuriyet Gazetesi Vakfı yönetiminden çıkarılan Alev Coşkun'un açtığı davanın ardından 2 yıldır alttan alta süren yönetim kavgası artık açıktan yapılmaya başlandı.

Akın Atalay ve Hikmet Çetinkaya'nın başını çektiği grup ile,  İnan Kıraç ve Mustafa Balbay'ın başını çektiği ekip yönetim kavgasına tutuştu. Başka kimler kavganın tarafı?

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem'in, gazeteci Taner Atilla, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün konuya gerekli müdahaleyi yapmadığı yolundaki çıkışı üzerine yaptığı "Usulsüzlük tespit edildi. Vakıf Yönetimi yenilenecek" açıklamasıyla kavga gizlenemez hale geldi. 

CUMHURİYET "ESKİ YAZARLAR" DEDİ... 

Vakıflar Genel Müdürü Ertem'e bugünkü birinci sayfasından cevap veren Cumhuriyet gazetesi ise, olayın bir Cumhuriyet'in iktidarın istediği gibi yayın yapan çizgiye çekilmesi için kurulan "kumpas" olduğunu, "eski yazarların" da bu kumpasa katıldığını savundu.

KİM BU "ESKİ YAZARLAR"?... 

Cumhuriyet'in açıklamasındaki "eski yazarlarımız da kumpasa katıldığı" iddiası dikkat çekti. Cumhuriyet'in yönetimini devralmak için kimler kimlerle kavga ediyor sorusu sorulmaya başlanırken, cevap Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'den geldi.

Yalçın Bayer, Cumhuriyet Vakfı ile ilgili mahkemenin 24 Kasım'da yapılacağını belirtip, Cumhuriyet Vakfı ile ilgili tarafların yani kavga eden iki grubun kimler olduğunu isim isim yazdı.

GAZETEDEKİLER VE DIŞARIDAKİLER

Cumhuriyet Vakfı ile ilgili kavgaya tutuşan Cumhuriyet ekiplerinde netleşen saflar şöyle netleşti:

GAZETEDEKİLER: Akın Atalay, Hikmet Çetinkaya, Nebil Özgentürk, Önder Çelik, Musa Kart,

DIŞARIDAKİLER: Alev Coşkun, Mustafa Balbay, İbrahim Yıldız, İnan Kıraç, Şükran Ketenci.

ÇOK OKUNANLAR